Mozilla оголосила свою сміливу позицію проти підступної практики веб-реклами з оголошенням, що браузер Firefox незабаром заблокує веб-трекери за замовчуванням. Цей крок, який включатиме серію оновлень протягом наступних декількох місяців, є одним з найбільш активних підходів до захисту конфіденційності споживачів, який він коли-небудь застосовував.

“Кожному, хто не є експертом в Інтернеті, буде важко пояснити, як працює відстеження в Інтернеті”, - йдеться в оголошенні, опублікованому в блозі Mozilla.

“Деякі з негативних наслідків неконтрольованого відстеження легко помітити, а саме моторошну конкретну цільову рекламу і втрату продуктивності в Інтернеті. Тим не менш, багато шкоди неконтрольованого збору даних повністю непрозорі для користувачів і експертів, але їх можна виявити по частинах в результаті серйозних порушень даних”.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Mozilla повідомляє, що веб-трекери будуть відключені за умовчанням в майбутньому, а користувачі Firefox будуть мати ряд елементів управління, щоб вибрати, яку інформацію можна повідомити сайту. На додаток до захисту конфіденційності споживачів Mozilla описує рішення як спосіб підвищити продуктивність, так як багато веб-трекери збільшують час завантаження сторінок. Організація посилається на дослідження Ghostery з травня цього року, в ході якого було виявлено, що понад 50 відсотків часу, що витрачається на завантаження веб-сторінок, призначений для завантаження сторонніх трекерів, призначених для відстеження користувачів в Інтернеті, збору даних і передачі цих даних рекламодавцям.

Нагадаємо, що в минулому році Apple придбала чимало стартапів і тепер додала ще один у цей список, і це не чергова смілива функція для iPhone або MacBook. Новою покупкою Apple є компанія Akonia Holographics – стартап з Колорадо, який займається виготовленням лінз для окулярів доповненої реальності.

Як повідомляв портал Знай.uа, ключ безпеки Titan від Google нарешті з'явився на ринку, і кожен може його придбати. Ціна новинки всього 50 доларів. Комплект включають USB-ключ, Bluetooth-ключ і різні роз'єми.

Також портал Знай.uа писав, що Alcetel випустила надбюджетний телефон Alcatel Alcatel 1. З супернизкой ціною всього в 80 доларів і запуском операційної системи Android Go з низьким рівнем непотрібних функцій. Що стосується характеристик, Alcatel 1 оснащений 5-дюймовим РК-екраном, хоча він підтримує співвідношення сторін 18: 9 і дозвіл 960 x 480 від 1X.