Фонди під управлінням BlackRock вимагають, щоб раду директорів Tesla очолювала незалежна від компанії особа. Так американська інвестиційна компанія BlackRock, що входить в десятку найбільших акціонерів Tesla, запропонували змістити Ілона Маска з посади голови ради директорів компанії, пише Reuters.

Як стало відомо виданню, фонди, які належать BlackRock, проголосували за заміну Маска, який одночасно є головою ради директорів і генеральним директором Tesla, якимось незалежним головою.

Наголошується, що Маск міг втратити лише посаду голови ради директорів.

Однак ініціатива BlackRock не знайшла підтримки в інших акціонерів та Маск зберіг свою посаду.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Варто відзначити, що Ілон Маск потрапив під тиск через витрати компанії, а також після того, як заявив про своє бажання зробити компанію Tesla приватною.

Раніше, акціонери Tesla подали в суд на її засновника Ілона Маска після його твітів про бажання викупити акції компанії. Позивачі стверджують, що пости бізнесмена принесли їм збитки.

Один з акціонерів заявив, що пости Маска були помилковими і такими, що вводять в оману, через що продавці акцій Tesla були змушені закуповувати папери за штучно завищеними цінами, щоб покрити свої позиції. Інші позивачі підкреслили, що підприємець викликав сильні і різкі коливання курсу, чим порушив законодавство.

7 серпня Ілон Маск написав у Twitter, що розглядає можливість викупу акцій Tesla і перетворення її в непублічну (не торгову на біржі) компанію. Підприємець назвав ціну — 420 доларів за одну акцію, при цьому уточнивши, що рішення ще не остаточне. Пропозиція на 23 відсотка вище ринкової ціни станом на 6 серпня. Відразу після заяви Маска папери Tesla зросли на десять відсотків.

Нагадаємо, акціонери компанії Tesla на щорічних зборах не стали звільняти Ілона Маска з поста голови ради директорів і гендиректора компанії.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 31 серпня користувачі бета-версії iOS 12 поскаржилися на те, що їм надійшло повідомлення про оновлення системи: “Нова версія iOS вже доступна. Будь ласка, поновіть вашу iOS 12 beta”. Коли вони намагаються встановити нову версію iOS 12, то нічого не відбувається — Центр повідомлень iPhone виявляється порожнім. Причому це не поодинока ситуація.

"Знай.uа" писав, для нового покоління спорткара Roadster компанія Tesla готує пакет SpaceX, який дозволить поліпшити його технічні характеристики.