Ілон Маск почав заробляти програмуванням ще в дитинстві. І завдяки комп'ютерній грі отримав $500. Після цього рубав колоди в Ванкувері і прибирав котельні на лісопилках, отримуючи $18 за годину.


До речі, Маск також працював навіть у банку за $14 на годину.
В університеті він навіть ремонтував комп'ютери, і влаштовував вечірки для друзів.

У біографічній книзі Ешлі Венса “Ілон Маск і пошук фантастичного майбутнього” батько Маска сказав, що дав $28 тисяч на перший стартап сина.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

У 1995 році Ілон і Кимбал Маск відкрили компанію Global Link, яка розробляла сервіс пошуку локальних компаній для перших користувачів комп'ютерів, зв'язавши телефон компанії з адресою. Відкрити компанію допоміг друг братів Грег Курі, який вніс $6000 власних заощаджень.

Через тривалий час, компанія Zip2 виживала і поступово розширювалася, пропонуючи компаніям платне розміщення на карті. В 1996 році фонд Mohr Davidow Ventures погодився інвестувати близько $3 млн в обмін на основний пакет права власності. Назва компанії змінили на Zip2, а замість Ілона Маска генеральним директором став досвідчений бізнесмен Річард Соркін. Маск зберіг місце виконавчого віце-президента і технічного директора.

У 1999 році Compaq Computer купила Zip2 за $307 млн Компанія стала підрозділом пошукової системи Altavista, також купленої Compaq, та розширила можливості пошукача в якості пошукового гіда.

Що стосується грошей Маска, він отримав $22 млн, частина яких витратив на створення одного з перших онлайн-банків X.com. Кимбал став інвестором X.com. У червні 2001 року сервіс об'єднався з платіжною системою PayPal. Ілону Маску від PayPal дісталося $165 млн, з яких $100 млн вклав у створення SpaceX.

Нагадаємо, що ще в минулому році використання додатків для смартфонів, пов'язаних зі стилем життя, зросла на 174%. Серед таких додатків на завантажувальних платформах типу Play Market або App Store окреме місце займають психологічні сервіси.

Як повідомляв портал Знай.uа, на виставці IFA 2018 компанія Nubia (бренд належить ZTE) показала варіант носимого гібрида смартфона і розумних годин.

Також портал Знай.uа писав, що користувачі мережі знайшли у файлах движка Unreal Engine 4