На майданчику колективного фінансування Crowd Supply готується до запуску проект смартфона ZeroPhone з відкритими вихідними кодами на базі Linux. Апаратною основою його буде одноплатний мікрокомп'ютер Raspberry Pi Zero. До речі, телефон можна зібрати самостійно при наявності “прямих рук”.

Проект, як стверджується, буде незалежним від операторів, компаній та іншого. Він не буде збирати дані користувача, не отримає зайвого встановленого ПЗ і так далі. Навпаки, він буде максимально відкритим, як програмної, так і апаратної частини. Так що кожен зможе створити під себе.

Основні функції телефони будуть доступні спочатку, а додаткові можна буде додавати при необхідності. Також новинку легко модернізувати та відремонтувати. У числі основних специфікацій ZeroPhone є OLED-екран діагоналлю 1,3 дюйма і дозволом 128 x 64 пікселів, вібромотор і RGB-світлодіод. “Мізками” є Raspberry Pi Zero і Arduino, за комунікації відповідає мікроконтролер ESP8266 (Wi-Fi). З роз'ємів обіцяні порти HDMI, повнорозмірний USB і 3,5 мм для навушників. Однак ціна просто смішна - всього 50 доларів. Це унікальний смартфон, який допоможе позбутися від зайвих функцій, які є на вашому сучасному смартфоні.

Популярні новини зараз
Ті, хто платить по 100 грн/куб – ще щасливчики: як в Україні можуть змінитись тарифи на воду Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші
Показати ще

Нагадаємо, що ще в минулому році використання додатків для смартфонів, пов'язаних зі стилем життя, зросла на 174%. Серед таких додатків на завантажувальних платформах типу Play Market або App Store окреме місце займають психологічні сервіси.

Як повідомляв портал Знай.uа, на виставці IFA 2018 компанія Nubia (бренд належить ZTE) показала варіант носимого гібрида смартфона і розумних годин.

Також портал Знай.uа писав, що користувачі мережі знайшли у файлах движка Unreal Engine 4 згадка нової платформи - якоїсь Erebus. Геймери припускають, що мова йде про нову консолі PlayStation 5.