Facebook звинуватив Blackberry в порушенні патентних прав на технологію голосових повідомлень. Про це повідомив Bloomberg з посиланням на матеріали Федерального суду Сан-Франциско.

118-сторінковому позові Facebook говориться, що канадський виробник смартфонів “вкрав” шість патентів, які пов'язані із зазначеними технологіями, і використовує їх у своїх смартфонах. Також американська компанія звинуватила Blackberry в порушенні авторських прав у галузі графіки, відео, аудіо і GPS, тому виробнику смартфонів буде важко протистояти в суді перед Facebook.

Facebook вже вдруге пред'явив звинувачення Blackberry. Нагадаємо, що ще в березні виробника смартфонів звинуватили в незаконному використанні технології доставки повідомлень, і в цей раз до звинувачень додається і крадіжка цих патентів.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонерам почали повертати "оновлені" виплати: у ПФУ визнали помилку Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану
Показати ще

У тому ж місяці Blackberry сама звернулася в каліфорнійський суд, звинувативши Facebook в незаконному використанні її рішень у WhatsApp і Instagram. Виробник смартфонів впевнений, що соцмережі присвоїли напрацювання в області інтерфейсу, строків експлуатації акумулятора і безпеки, хоч це і не їх досягнення.

У вересні 2016 року BlackBerry заявила про відмову від смартфонів на користь розробки програмного забезпечення, але досі не зупинила виробництво мобільних пристроїв. Компанія планувала почати займатися розробкою ПЗ для ПК і мобільних пристроїв, але і це не принесло успіх. До того моменту компанія, яка раніше була одним з лідерів в індустрії, займала 0,1% ринку смартфонів.

Нагадаємо, що компанія Caviar продовжує випускати преміальні версії смартфонів для тих, кому нікуди подіти свої гроші. Цього разу вона анонсувала лінійку iPhone XS і iPhone XS Plus.

Як повідомляв портал Знай.uа, Microsoft і Sony готуються до ще одній великій битві в світі консольних ігор. Microsoft готує Xbox Scarlett до випуску, в той час як її найбільший конкурент працює над PlayStation 5.

Також портал Знай.uа писав, що у минулому році ігрова компанія Razer запустила свій перший Android-смартфон, відштовхуючи тенденцію “ігрового телефону” яку ми бачили в галузі з тих пір.