За даними DigiTimes, Apple буде першою компанією, яка випустить смартфон з 7 нм процесором. Qualcomm і MediaTek відклали випуск аналогічних чіпів, і зайнялися виробництвом інших компонентів, включаючи чіпи для ноутбуків, як це робить Intel.

Apple A12 буде першим процесором, який виготовлений за 7 нм техпроцесу і використовується в пристроях масово. До речі, ці деталі потраплять в нові iPhone, і, цілком можливо в нові iPad, які представлять разом зі смартфонами в середні вересня.

Qualcomm хотіла в 2018 році представити Snapdragon 855, створений за 7 нм техпроцесу. Але, згідно з джерелами DigiTimes, компанія вирішила відкласти запуск виробництва до початку 2019 року. Аналогічним чином вчинила і MediaTek, сконцентрувавши свої ресурси на інших технологічних новинках.

Розробка 7 нм процесорів — дороге задоволення. Huawei повідомила, що проектування 7 нм чіпа Kirin 980 коштувало 300 млн доларів. Його створення стало найбільшою проблемою, з якою стикався виробник. Компанії стурбовані тим, чи зможуть окупити ці інвестиції, тому вирішили приділити більше уваги процесорам середнього класу.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Для ФОП вступили у дію нові правила Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Таким чином iPhone XS буде самим потужним смартфоном на ринку і єдиним з 7 нм чіпом, тому що інші виробники поки що не готові конкурувати з Apple. Тепер у Apple по суті немає конкуренції в найближчі півроку. Подивимося, чи встигне Samsung створити оснастити Samsung Galaxy S10 таким же чіпом від сторонніх виробників.

Нагадаємо, що компанія Caviar продовжує випускати преміальні версії смартфонів для тих, кому нікуди подіти свої гроші. Цього разу вона анонсувала лінійку iPhone XS і iPhone XS Plus.

Як повідомляв портал Знай.uа, Microsoft і Sony готуються до ще одній великій битві в світі консольних ігор. Microsoft готує Xbox Scarlett до випуску, в той час як її найбільший конкурент працює над PlayStation 5.

Також портал Знай.uа писав, що у минулому році ігрова компанія Razer запустила свій перший Android-смартфон, відштовхуючи тенденцію “ігрового телефону” яку ми бачили в галузі з тих пір.