Зловмисники можуть заразити ваш десктоп шкідливим програмним забезпеченням через ZIP-архів.

Фахівці з кібербезпеки знайшли спосіб зламати браузер Safari за допомогою ZIP-файлів. Про це повідомляє MacRumors.

Вірус можна завантажити в ZIP-архів. Цей файл браузер прийме як безпечний. Справа в тому, що безпечні файли система відкриває автоматично після завантаження. А після відкриття подібного ZIP-архіву на ваш десктоп спокійно може завантажитися шкідливе ПЗ.

Зазначио, що Safari — браузер, розроблений корпорацією Apple і входить до складу операційних систем Mac OS X і iOS. Safari стабільно посідає четверте місце за кількістю користувачів.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Однак щодо України, то через незначну частку техніки Apple в нашій країні, частка Safari серед браузерів значно менша за середньосвітову. Однак це не зменшує ризик зараження десктопу тих українських користувачів, які користуються даним браузером.

З метою безпеки експерти рекомендують відключити автоматичне відкриття безпечних файлів. Це можна зробити в Safari таким чином: "Налаштування" -> "Загальні". Біля рядка "Відкривати "безпечні" файли після завантаження" потрібно зняти галочку.

Нагадаємо, що більшість веб-камер світу більше не захищені належним чином від кібератак – китайські хакери знайшли спосіб отримати доступ до кожної із них.
У мережі вже навіть налагодили цілий бізнес із продажу такого програмного забезпечення, яке дозволить керувати "уразливою" технікою та підключенням до інтернету.

Хакери запустили окремі чати у месенджерах, де злочинці можуть відкрито публікувати логіни і паролі різних камер. Протягом доби вони отримують доступ до 200-400 пристроїв.

Нагадаємо, WhatsApp знову захопили хакери: як дізнатися, що вас зламали.

Як повідомляв портал "Знай.ua", хакери перетворили розумну колонку Amazon на шпигуна.

Також "Знай.ua" писав, що хакер розповів, як обдурити казино