Знайдений спосіб викрасти графічний пароль смартфона за допомогою мікрофона і динаміка пристрою. Свою роботу на цю тему фахівці з Ланкастерського університету у Великобританії опублікували в електронній бібліотеці ArXiv.org.

Експеримент проводився на смартфонах на базі Android. Не секрет, що у всіх сучасних смартфонах близько 3 способів ідентифікації користувача: по відбитку пальця, паролю та графічному ключа.

Останній спосіб був одним з найпопулярніших і вважався одним з найбільш надійних, так як існує близько 400 тис. способів з'єднати всі точки на екрані.
Проте вчені відзначають, що 20% користувачів використовують не більше 12 найпоширеніших комбінацій, і при належному умінні можна розблокувати будь-який смартфон.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Для злому пристрою фахівці створили спеціальну програму SonarSnoop, яка дозволяє дізнатися графічний пароль на відстані. Для цього програма має бути встановлено на пристрої зломщика і його потенційної “жертви”.

SonarSnoop автоматично отримує права на керування динаміком і мікрофоном і з'єднує обидва гаджета. Після цього додаток через динамік відтворює звук на частоті, недоступною слуху людини, і аналізує відбитий від навколишніх предметів звук. При цьому програма здатна вловити і проаналізувати невеликі зміни положення динаміка під час введення графічного пароля.


За характером цих коливань і встановлюється положення пальця на екрані. Отриманий можливий код виводиться на другому смартфоні.

до Речі, точність системи злому вражає. Творці повідомляють про 70% відсотках вдалого злому. Варто відзначити, що злом може відбуватися непомітно для власника смартфона, оскільки він не почує звук, а злом відбувається віддалено.

Нагадаємо, що за даними DigiTimes, Apple буде першою компанією, яка випустить смартфон з 7 нм процесором.

Як повідомляв портал Знай.uа, джерела з посиланням на інсайдерську інформацію повідомляють, що компанія LG випустить смартфон середнього рівня Q9, що працює на базі операційної системи Android 8.1 Oreo‍.

Також портал Знай.uа писав, що команда розробників браузера Google Chrome, якому днями виповнилося десять років, хоче зробити революцію в інтернеті — інженери розробляють рішення, яке дозволить відмовитися від звичних URL на користь більш досконалого способу позначення адрес.