11 жовтня ICANN - корпорація з управління доменними іменами і IP-адресами, зібралася вперше в історії оновлювати налаштування захисту світової системи доменних імен. У зв'язку з цим можливі перебої з доступом до всіх сайтів, причому вони можуть затягнутися.

Про це ICANN повідомляє на своєму сайті, де опубліковано докладне пояснення, чого слід очікувати під час поновлення KSK в кореневій зоні.

Як пояснює організація, через зміну криптографічних ключів у деяких користувачів можуть виникнути проблеми з доступом. Ще 48 годин після поновлення ключа люди можуть отримувати повідомлення про помилки типу SERVFAIL або "server failure".

Оновлення не відіб'ється на:

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку
Показати ще
  • користувачів, які залежать від резолвера, в якому не включена DNSSEC-валідація;
  • користувачів, які залежать від резолвера з останнім KSK.

У першу чергу з проблемами зіштовхнуться користувачі, що використовують розширення безпеки системи доменних імен DNSSEC.

У корпорації висловили надію, що наслідки оновлень будуть мінімальними.
Також зазначається, що 11 жовтня - дата попередня і ще може уточнюватися.

Нагадаємо, 4 вересня у роботі онлайн-відеохостингу YouTube стався збій. З проблемами в роботі сервісу зіткнулися користувачі в Італії, Великобританії, Німеччині, США, Бразилії, Мексики і Росії.

Як повідомляв портал "Знай.ua", 5 серпня стався масштабний збій у соціальних мережах і месенджерах Instagram, Twitter, Facebook і WhatsАpp.

Також "Знай.ua" писав, що Telegram дав збій по всьому світу.