Шведський виробник товарів для дому на даний момент працює над системою розумних жалюзі.

Згідно документації Федеральної комісії зв'язку США, компанія зареєструвала нову ліцензію. Вона пов'язана з пультом керування автоматичними жалюзі.

Очікується, що розумні жалюзі будуть частиною Tradfri. Це лінійка розумних продуктів, які випускає компанія IKEA. Зараз на американському ринку вже продаються розумні жалюзі — вони коштують 300-400 доларів.

На даний момент у лінійці Tradfri представлені переважно продукти, пов'язані з освітленням. Всі товари можна синхронізувати з Apple HomeKit, Amazon Alexa і Google Assistant.

Популярні новини зараз
Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

IKEA – це шведська компанія, яка понад 70 років створює меблі і предмети інтер'єру власного дизайну.

Представництва IKEA відкриті в 40 країнах світу, в більшості з цих країн діють інтернет-магазини марки.

Варто відзначити, українець Євген Ерік придумав красиву і порівняно недорогу прикрасу для дому – сонячні жалюзі.

Одне вікно, прикрашене таким незвичайним гаджетом, зможе генерувати до 100 кіловат енергії в місяць. А коштуватимуть такі жалюзі в $300 з установкою.

Розумні жалюзі SolarGaps являють собою сонячні модулі, які монтуються на віконні жалюзі з внутрішньої або зовнішньої частини віконного отвору. Ці модулі перетворюють сонячне випромінювання в теплову і електричну енергію, роблячи приміщення незалежним від зовнішніх електричних мереж.

Потужність SolarGaps на квадратному метрі віконного отвору досягає 150 Ватт при зовнішньому розміщенні жалюзі і до 100 Ватів при внутрішньому.

"Так жалюзі SolarGaps, встановлені в трикімнатній квартирі з вікнами, що виходять на південь, здатні виробляти до 600 Ватт на годину або близько 4 кВт в день, а це 100 кВт в місяць, — стверджує Євген. — Середнє споживання квартири коливається від 100 до 250 кВт на місяць".

Нагадаємо, технології розумного будинку стають все доступніше. Незабаром такі пристрої зможуть з'явитися в кожному будинку, заощаджуючи кошти і створюючи комфорт.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Україна поставляє в країни ЄС незаконну деревину, яку використовують великі компанії, такі як Ikea і H&M.

"Знай.uа" писав, IKEA придумала, як врятувати навколишнє середовище – її дизайнери створили кухню з відходів пластику, паперу та дерева.