Android – найпоширеніша на сьогоднішній день операційна система для смартфонів. Компанія Google раз у кілька місяців випускає нові оновлення для свого дітища, оптимізуючи його для нових пристроїв, виправляючи помилки, а також впроваджуючи функції, які полегшують життя користувачу. Проте в Android ось вже як декілька років впроваджені функції, про які багато хто і не чув.

Дистанційне управління смартфоном

Припустимо, ваш телефон вкрали. Або ви просто дуже зайнята людина і не можете запам'ятати останнє місце розташування телефону, віддаючи перевагу іншим речам. Так от, в Google передбачили це і організували сайт, з допомогою якого можна побачити поточне місцезнаходження вашого телефону. Там же його можна і заблокувати, а ще зберегти дані. Щоб використовувати цю утиліту, вам потрібно натиснути на перемикач у графі «Віддалений пошук пристроїв» в директорії «Безпека» – «Адміністратори пристрою».

Резервна копія

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Є два варіанти: ви можете або по USB всі ваші цінності перенести з пристрою на пристрій, або зберегти копію системи з усіма даними. Не забудьте, що вам потрібно зайти в той же обліковий запис Google, який стояв на телефоні, коли ви зберігали копію, щоб завантажити її на новий пристрій. Зберегти дані можна у «Резервне копіювання і скидання» - «Резервна копія».

Збереження вкладок з комп'ютера

Це вкрай, вкрай корисно, якщо у вашому браузері відкрито багато вкладок, і всі з них дуже важливі для роботи. Але коли ви не вдома, продовження розпочатої роботи зводиться до мінімуму. Просто використовуйте Chrome на своєму телефоні, а у налаштуваннях виберіть розділ «Вхід в Google», увійдіть у той же обліковий запис, що включений і на вашому комп'ютері. Ця функція існує давно, проте половина користувачів нею не користується, тому що використовує інший браузер або аккаунт на смартфоні.

Пріоритет повідомлень

Коли на вашому телефоні знаходиться під 50 додатків, якими ви користуєтеся раз на місяць, вам надходить дуже багато повідомлень. При цьому важливе повідомлення серед усього цього сміття знайти неможливо. У розділі «Режими оповіщення», в який можна знайти в «Звуки і повідомлення», слід налаштувати пріоритет відображення повідомлень. Від абсолютного ігнорування пристроєм до відображення вгорі екрану.

Нагадаємо, Huawei обманює користувачів і не бачить в цьому проблеми.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Android видавив iPhone з клубу найпотужніших смартфонів.

Також портал "Знай.uа" писав, що Facebook покаже ваше місце розташування всьому світу.