Організація Tor Project опублікувала у Google Play Store альфа-збірку офіційного клієнта браузера Tor.

Також для скачування з офіційного сайту доступний APK-файл. Однак поки що користувачів попереджають про ранній статус розробки та наявності багів, які у майбутньому виправлять.


Раніше основним варіантом для користування протоколу TOR був сторонній Android-браузер Orfox. Однак Guardian Project вирішила відмовитися від подальшої розробки Orfox на тлі випуску офіційного клієнта.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Поки що Tor Browser вимагає для роботи установку ще однієї програми - утиліти Orbot. Це проксі-програма, яка дозволяє браузеру виявити з'єднання з Tor-мережею. У майбутньому розробники обіцяють зняти це обмеження. Зате вже зараз серед особливостей програми відмічають блокування рекламних трекерів, обмеження інформації про користувача для сайтів, багатошарове шифрування, обхід локальних блокувань.


Розробники поки що не розкривають, чи буде створена iOS-версія і рекомендують для цієї системи стороннє додатки Onion Browser.


Нагадаємо, проект Tor - організація, що стоїть за мережею Tor і браузером Tor, випустила “найсильніший інструмент для забезпечення конфіденційності і свободи в Інтернеті у світі” в якості додатку в Google Play Store.

Ви також можете завантажити APK-файл прямо з розділу експериментального випуску веб-сайту Tor Project. Він все ще знаходиться в альфа-стадії, тому не чекайте, що він буде працювати бездоганно.


Як повідомляв раніше Знай.ua, NTT Docomo, найбільший оператор стільникового зв'язку в Японії, погодився на глобальну ліцензійну угоду, що охоплює його стандарти, включаючи важливі бездротові патенти з китайським постачальником пристроїв Xiaomi.


Також Знай.ua писав про те, що Huawei обдурив тести продуктивності, підкручуючи значення в кращу сторону, і тепер він намагається внести поправки.