Авіабудівний концерн Airbus оснастить один зі своїх вантажних суден для доставки деталей для літаків парусної тягою. Зазначимо, що такий метод пересування вже давно не використовують, оскільки на заміну прийшли парові двигуни. У компанії розраховують, що технологія дозволить скоротити витрати на паливо на 1 млн євро в рік, а викиди вуглекислого газу - на 8 тис тонн.

Airbus має намір обладнати свій ролкер “Віль де Бордо” вітрилом-кайтом площею 500 м. кв Виходити з порту судно буде на дизельному двигуні, а у відкритому океані пересуватися з допомогою вітрила. За змінами напрямку вітру і погодними умовами будуть стежити встановлені на кораблі датчики — він буде випускатися автоматично на основі їх прогнозів, зазначає агентство. Завдяки цьому компанія подбає про довкілля, і у випадку затоплення корабля в океан витече набагато менше шкідливих речовин, які згубно впливають на екологію.

Перший вітрильний рейс “Віль де Бордо” відбудеться в 2021 році — ролкер через Атлантику доставить деталі для літаків з Європи в місто Мобіл, розташований в штаті Алабама. Залишається тільки чекати повернення вітрильних суден. Завдяки технологіям, парус можна використовувати набагато ефективніше, ніж це робили пірати.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Нагадаємо, що смартфон компанії Apple iPhone 8S має серйозний дефект, внаслідок якого пристрій може в будь-який момент зависнути. Проте деякі користувачі стикалися і з проблемою виключення.

Як повідомляв Знай.uа, напередодні презентації Apple Watch Series 4 на сайті і оффлайн-магазинах Apple почали зникати з наявності актуальні моделі смарт-годин — Apple Watch першого і третього покоління. Як виявилося, неспроста.

Знай.uа писав, що звідки ви знаєте, що оригінальний зарядний пристрій вашого смартфона не підробка? І це не завдає шкоди вашому смартфону?