Розробники WhatsApp випустили версію месенджера, яка працює на кнопкових телефонах під управлінням KaiOS, найпопулярнішій операційці на кнопкових смартфонах по всьому світу.

KaiOS використовується в телефонах декількох брендів, у тому числі JioPhone, Nokia, TCL і Micromax. Ця операційна система створена на основі Firefox OS, від якої компанія Mozilla відмовилася в 2017 році. У червні 2018 року Google вклала в розвиток KaiOS 22 мільйони доларів, і дуже успішно впровадила її кожен кнопковий смартфон.

WhatsApp доступний в магазині додатків для KaiOS. Звідти також можна завантажити оптимізовані для кнопкових телефонів додатка інших сервісів, в тому числі Facebook, YouTube і Google maps. Тепер же кнопкові телефони зможуть повноцінно замінювати смартфони, завдяки новим можливостям у мережі. До речі, що стосується WhatsApp, то тут не все так однозначно. Найпопулярніший месенджер в світі ось вже більше року бореться з фейковими новинами, які поширюються серед користувачів, які призводять до летальних наслідків. І хоча компанія обіцяє знищити розсилку фейкових новин завдяки різним обмеженням та боротьби зі спамами, це не особливо допомагає.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Залишається тільки чекати, коли Telegram і Viber з'являться на кнопкових смартфонах. З того моменту вони стануть повноцінною альтернативою смартфонам. Ця ідея сподобається тим, хто хоче обмежити себе від мережі, не витрачаючи час на гортання стрічки новин.

Нагадаємо, молоді студенти з Левенского католицького університету в Бельгії змогли зламати міцну захист Tesla всього за кілька секунд.

Як повідомляв портал Знай.uа, власники "дешевого флагмана" Xiaomi Poco F1 зіткнулися з апаратної проблемою нерівномірного підсвічування дисплея. Минулого місяця компанія Xiaomi випустила найдешевший флагманський смартфон на базі процесора Snapdragon 845 – Poco F1.

Знай.uа писав, вже в середу, 12 вересня, у Театрі ім. Стіва Джобса (зал для великих заходів у новій будівлі штаб-квартири Apple в Купертіно) компанія Apple презентує свої нові гаджети.