В останній на даний момент інсайдерської збірці Windows 10 (під номером 1809) Microsoft реалізувала нову функцію, що перешкоджає установці браузерів Chrome і Firefox. Залишається таємницею, чи законно робити такі речі заради просування власних продуктів.

Замість цих браузерів операційна система пропонує використовувати системний браузер Microsoft Edge, і також наполегливо пропонує встановити свій браузер як основний за замовчуванням. Користувачеві потрібно вручну відмовитися від програми редмондського гіганта, щоб продовжити установку Chrome або Firefox. Для недосвідчених користувачів це може здатися забороною, що і змусить його відмовитися від своїх улюблених браузерів на користь стокового від Microsoft.

При запуску інсталяційного файлу браузерів конкурентів, інсайдерська версія Windows 10 відображає банер про переваги Microsoft Edge. У ньому зазначено, що даний веб-оглядач швидше і безпечніше для операційної системи і, до того ж, він вже встановлений. Це повідомлення перекриває всі активні вікна, тому для продовження інсталяції необхідно натиснути на сіру кнопку “Все одно встановити”. Є й синя кнопка, що дозволяє запустити Microsoft Edge. Раніше про Edge жартували з-за повільної роботи і купи лагів і багів, які обмежують користувача в деяких моментах.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

Вищеописаний банер став з'являтися завдяки новій системі рекомендацій, що входить в розділ налаштувань “Додатки і функції”. Вона включена за замовчуванням, але її можна деактивувати вручну. Знову ж таки, це не одна з найпростіших завдань для недосвідченого користувача.

Залишається загадкою, чи з'явиться дане нововведення в стабільній версії Windows 10. Якщо так, то компанії Google і Firefox, напевно, подадуть в суд на Microsoft.

Нагадаємо, прийдешня велике оновлення Windows 10 привнесе в операційну систему нову функцію очищення дискового простору — рідко використовувані файли будуть автоматично завантажуватися в хмару OneDrive, а на їхніх місцях з'являться відповідні ярлики-мітки. Це дозволить пристрою працювати швидше, уникаючи навантажень від додатків, які не активні.

Нагадаємо, співробітники Массачусетського технологічного університету (MIT) розробили пристрій, оснащений штучним інтелектом (ШІ), який здатний швидко розрізняти різні предмети за різними критеріями.

Як повідомляв Знай.uа, фитнес-браслет Xiaomi Mi Band 3 був представлений ще 31 травня поточного року і практично відразу надійшов у продаж. Однак, виробники відразу попередили, що більш пізні версії отримають деяку перевагу.

Знай.uа писав, що у мережі з'явилася інформація про те, що популярний додаток Viber дало збій. Наприклад, сервіс перестав нормально функціонувати в Росії, Білорусії, Великобританії, Молдови, а також інших європейських країнах.