Днями стало відомо про те, що легендарний німецький автомобільний концерн Volkswagen оголосив про рішення припинити випуск популярної протягом останніх 8 десятиліть моделі "Жук" (Beetle).

Компанією анонсовано, що останній "Жук" зійде з конвеєра у липні 2019 року на заводі компанії в мексиканському місті Пуебла. Про це повідомляє Deutsche Welle.


Популярну серед мільйонів автолюбителів модель "Жук" компанія випускала з 1938 року до 2003 року. Прототип авто був створений німецьким автомобільним конструктором Фердинандом Порше в 1934 році.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Історичний підтекст цієї історії у тому, що роком раніше Адольф Гітлер зажадав проводити "народний" автомобіль для німецького ринку. Однак масове виробництво авто почалося вже після закінчення Другої світової війни.


У 1974 році завод Volkswagen випустив останнього "Жука", зібраного на німецькій землі. Виробництво продовжили в Мексиці та Бразилії, а машини цієї моделі стали найпоширенішими в світі. У місті Пуебло їх збирали до липня 2003 року.


У 1998 році Volkswagen випустив на широкий ринок модель "Новий Жук" (New Beetle - Typ 9C). Авто у стилі ретро мав точно такий же "горб" і такі ж великі "очі", як і оригінал Фердинанда Порше і отримало щалену популярність. А в 2011 році німецький концерн замінив її моделлю під назвою "Жук" (A5), яка мала більш сучасний, ніж її попередниця, вид.


Нагадаємо, компанія Volvo Trucks анонсувала автономне транспортний засіб – електричний тягач Vera, сумісний з існуючими вантажними автомобілями і причепами. Новий тягач планують використовувати для транспортування вантажів між фіксованими вузлами.
Майбутнє транспортний засіб Volvo Trucks призначене для регулярних і повторюваних поїздок на відносно невеликі відстані.

Вольво


Як повідомляв раніше Знай.ua, Джастін Маканір, який обіймав в компанії Tesla посаду віце-президента з міжнародних відносин, вирішив перейти на нове місце роботи.

Йому запропонували сісти в крісло фінансового директора на іншому підприємстві. Топ-менеджер зазначив, що було б дуже нерозумно відмовитися від запропонованої вакансії.


Також Знай.ua писав про те, що підрозділ BMW по розробці технологій штучного інтелекту Motorrad провело тестування безпілотного мотоцикла ConnectedRide.