Американська компанія Gaumard Scientific створила аналог п'ятирічної дитини – робот для досліджень медиків отримав ім'я Хол.


Дитина-робот: в чому суть розробки?

Дитина-робот
Дитина-робот


Як зазначають фахівці, запрограмований вік механічного гуманоїда - п'ять років. Він здатен виражати все ті ж емоції, що і звичайні діти: якщо його розсмішити - він сміється, якщо йому боляче - може заплакати.

Також робот-хлопчик здатний дивуватися, схильний до істерії, злиться. Він може битися в конвульсіях і демонструвати інші найрізноманітніші клінічні ознаки – все, як у живих дітей.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українців попередили про "важкі" платіжки за світло У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Дитина-робот
Дитина-робот


Крім того, зіниці його очей здатні звужуватися і розширюватися, а частини тіла ляльки практично ідентичні людським. Усередині гуманоїда тече штучна кров і якщо робот "пораниться", то рани будуть кровоточити.

Така розробка допоможе практикуватися молодим студентам-хірургам у проведенні операцій та техніці лікування пацієнтів. Зріст робота – менше метра, він може запам'ятовувати об'єкти за допомогою зору і дотику до предметів.

Дитина-робот
Дитина-робот


Говорить він англійською, але деякі поняття може розуміти без слів – приміром, зловити м'яч, або знайти той чи інший предмет очима. Сенсорні датчики можуть справити враження, що він дійсно живий, реальний.

Дитина-робот
Дитина-робот

Вчені сподіваються, що вже в найближчі 10 років людство зможе таким чином більше дізнатися про хвороби, отримати нові, дієві методи у сфері педіатрії, а також дитячої психології.


Дивіться: Дитина-робот, нове творіння японського професора


Нагадаємо, Маск збирається відправити туристів на Місяць.
Як повідомляв Знай.ua, батькам порадили, які гаджети краще купувати дитині.
Також Знай.ua писав, YouTube впроваджує функцію, яка полегшить життя батькам.