Facebook випустить власний пристрій для відеочату під назвою Portal. Після приголомшливого скандалу Фейсбук довго не наважувався виставляти свої разробки напоказ. І ось нарешті ми готові споглядати нове творіння. Portal буде першим успішно запущеним гаджетом від Facebook.

Пристрій є першою спробою Facebook вийти на ринок споживчої електроніки після шолома Oculus. За чутками, гаджет буде схожий на Echo Show від Amazon, пише Mashable.

Пристрій буде випускатися в двох розмірах екрану і може коштувати близько 300 - 400 доларів. Ці пристрої повинні були бути представлені на конференції Tech F8 у травні, але Facebook після скандалу з Cambridge Analytica на початку цього року, вирішив відкласти презентацію гаджетів Portal.

У зв'язку із зменшенням довіри громадськості до Facebook після цього скандалу, компанія вирішила додати на пристрій апаратну заглушку перед ширококутної відеокамерою Portal.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево
Показати ще

Як ефективно використовувати Facebook:

Portal як повідомляється, є результатом розробки Facebook Building 8, секретного центру досліджень і розробок для апаратних проектів. Пристрій є частиною планів Facebook по залученню людей до допомогою відеочату на своїй платформі.

Вбудованим асистентом Portal стане Amazon Alexa. Вона буде розповідати новини, виводити на екран рецепти страв, запускати відтворення музики і перегляд відео. Також інтелектуальна система буде відслідковувати переміщення користувача по кімнаті, щоб утримувати його обличчя в кадрі. Гаджет вже давно тестується в будинках співробітників Facebook.

Сподіваємося, це не останній унікальний пристрій який нам презентує Цукерберг. Ми віримо в невичерпний креатив Facebook. Широко вивчивши споживчий попит учасників своєї соцмережі Марк Цукерберг не буде зупинятися на досягнутому і обіцяє регулярно нас дивувати новими гаджетами.

"Знай.иа" про техно: Tap Keyboard: в мережі показали клавіатуру майбутнього.

"Знай.иа" повідомив про Google знову шпигує за вашою поштою.