У наш час вчені активно ведуть пошук нових планет подібних Землі. В надії знайти подібну планету і заселити її, таким чином вирішити проблему перенаселення на нашій планеті. Хоч питання стане більш гостро в далекому майбутньому, вчені вже активно розробляють архітектурні форми для життя на інших планетах.

Одним з таких архітектурних проектів, є MoonMars. Тут розробляють незвичайний підхід до архітектури майбутніх позаземних поселень. Для більшої продуктивності та адаптивності будівель вчені застосовують технологію орігамі.

Орігамі і високопродуктивна тканина перетворюють архітектурні плани для людських поселень і дослідних станцій на Місяці та Марсі. Перші польові тести орігамного прототипу проекту MoonMars представить доктор Анна Ситникова в Берліні на Європейському планетарному науковому конгресі — 2018.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Команда MoonMars застосувала структуру орігамі в процесі цифрового плетіння для формування складних форм, досить компактних для транспортування і простих при установці за допомогою надувних, вискакують або роботизованих механізмів під позаземних умовах.

Орігамние структури з текстилю можна розгорнути у безліч різних форм. Вони легкі. Їх легко встановлювати і використовувати повторно в різних конфігураціях і розмірах для практичного використання простору. Структури залишаються функціональними при мінливих обставин, що збільшує їх корисний термін служби
, — розповідає Ситникова, керівна проектом MoonMars з боку ILEWG.

Стільки плюсів конструкції орігамі дає перевагу перед іншими архітектурними формами. В подальшому розробку планують протестувати в умовах Космосу. Будемо чекати детального звіту про проведену операцію. Сподіваємося орігамі дійсно виявляться такими функціональними і виправдають довіру вчених.

"Знай.иа" повідомляв раніше: Землі кінець: саме страшне пророцтво Хокінга збулося. Влітку минулого року, незадовго до своєї смерті, всесвітньо відомий вчений і популіст науки, Стівен Хокінг заявив про те, що люди повинні зробити все можливе, щоб в найкоротші терміни освоїти космос і покинути Землю, переселившись на іншу планету. І пояснив чому.

"Знай.иа" також по темі: японські роботи-зацепери показали космос з астероїда.