У вівторок, 24 вересня, стало відомо, що популярна соціальна мережа Facebook заблокувала сторінку бельгійського політика Люка Ануса. У компанії пояснили, вся справа в тому, що прізвище чоловіка є непристойним і образливим.

Варто відзначити, що 26-річний чоловік вирішив балотуватися в якості кандидата в Раду міста Лобб в передмісті Шарлеруа в регіоні Валлонія Південної Бельгії, повідомляє видання Daily Mail.

Через блокування Люка довелося змінити своє прізвище на “Ану” для проведення кампанії в соцмережі. Це сталося відразу після того, як Facebook заблокував його сторінку під справжнім “непристойним” прізвищем.

Facebook

У свою чергу політик цілком нормально сприйняв таку дію соцмережі, тому що, за його словами, був готовий до жартів з боку конкурентів і виборців. Також він додав, що негативні коментарі його не бентежать.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Більш того, багато користувачів підтримали політика заявою про те, що не потрібно було міняти прізвище. Однак, як розповідає Анус, Facebook просто не прийняв його справжнє прізвище.

Якщо вірити статистиці бельгійського реєстру актів цивільного стану, 49 жителів країни мають прізвище Анус, і всі вони проживають у франкомовному регіоні Валлонія.

Facebook

До речі, Facebook випустить власний пристрій для відеочату під назвою Portal. Після приголомшливого скандалу Фейсбук довго не наважувався виставляти напоказ свої розробки. І ось нарешті ми готові споглядати нове творіння. Portal буде першим успішно запущеним гаджетом від Facebook.

Пристрій є першою спробою Facebook вийти на ринок споживчої електроніки після шолома Oculus. За чутками, гаджет буде схожий на Echo Show від Amazon.

Нагадаємо, що засновники соціальної мережі для обміну фото Instagram Кевін Систром і Майк Крігер вирішили покинути компанію.

Як повідомляв портал Знай.uа, компанія Apple ввела в віртуальному магазині iTunes можливість обліку дзвінків та електронного листування користувачів.

Також портал Знай.uа писав, що підрозділ Facebook у Колумбії почав публічне тестування свого додатку для пошуку нових знайомств і створення пари Facebook Dating.