Комп'ютер Apple I, першу модель ПК, розроблений каліфорнійською компанією, продали на аукціоні за 375 тисяч доларів. Варто відзначити, що це один із 200 примірників які зібрали власноруч Стів Джобс і Возняк. Стів Джобс умовив його виставити комп'ютер на продаж. У 1976 році Apple I вперше почали продавати за ціною 666 доларів 66 центів.


Модель Apple I, яку продали на аукціоні, - одна з небагатьох, які досі знаходяться в робочому стані. До речі, комп'ютер витримувати безперервну роботу протягом 10 годин, а також бачить клавіатуру, яку можна підключити.

"У порівнянні з наступною моделлю - Apple II, - Apple I був дуже недосконалим. Однак саме він показав світові, що персональний комп'ютер може бути доступним і корисним", - заявив Стів Возняк.
У той час не існувало поняття персональний комп'ютер. Аналітики запевняють світ, що комп'ютерні ніколи не з'являться в кожному будинку. Очевидно, вони помилялися. Аукціон проходив 25 вересня в Бостоні в штаті Массачусетс. Покупцем виявився бізнесмен, який побажав залишитися в тіні.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

"Це неймовірний лот, і він досі працює! Наші експерти говорять, що в усьому світі зараз залишилося лише близько 15 таких комп'ютерів. Ви можете включити його і відчути, що ви в 1976-му. Це дивно", - зазначив представник аукціонного дому RR Auctions Боббі Лівінгстон.
Apple I-це перший персональний комп'ютер в історії, який продавався в повністю зібраному стані, а також перший комп'ютер, який почали масово продавати.

Нагадаємо, що не так давно стало відомо, який смартфон отримав найкращий у світі дисплей. Як з'ясувалося, це представлений на презентації Apple iPhone XS Max. Про це повідомляється в матеріалі DisplayMate.

Як повідомляв портал Знай.uа, засновники Instagram Кевін Систром і Майк Крігер вирішили змінити місце роботи. Насправді мережа давно продана Facebook і керівники Instagram можуть залишити дітище на піклування нових батьків.

Також портал Знай.uа писав, що у вівторок, 24 вересня, стало відомо, що популярна соціальна мережа Facebook заблокувала сторінку бельгійського політика Люка Ануса. У компанії пояснили, вся справа в тому, що прізвище чоловіка є непристойною і образливою.