Google тихенько, не роблячи на цьому ніякого акценту для користувачів, підслуховує їх розмови і зберігає їх у себе на серверах. Як виявилося, смартфон слухає вас навіть в режимі бездіяльності. Так що якщо ви вже давно користуєтеся смартфонами, то можете послухати свої розмови, які Google збирав протягом багатьох років. Ви здивуєтеся, але це може зробити кожен користувач смартфона на Android.

Компанія, власне, цього і не приховує. Ось тільки дізнатися про цей факт можна, тільки якщо ви прочитаєте величезнe багатосторінковe “угода для користувачів”. Зрозуміло, навіть якщо ви прочитаєте цю угоду, написане в ній буде дуже розпливчастим текстом, так що конкретики не чекайте.

Компанія дає всю зібрану інформацію про вас своєму штучному інтелекту. Той вчиться вас розуміти, підлаштовується під вас і, теоретично, робить продукти Google для вас зручніше. Однак і реклама теж буде спеціально для вас продавати той товар, про який ви говорили зі своїми близькими.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Ніби як звучить класно. Але є три “але”:
1. Ця інформація може потрапити до рук зловмисників, якщо хтось зламає пароль до вашого облікового запису.
2. Ця інформація може бути використана проти вас, якщо у вас трапиться справжній конфлікт з владою, і Google надасть цю інформацію.
3. Ця інформація використовується для того, щоб показувати вам найбільш точну, “заточену” під вас рекламу.

На щастя, є спосіб у всьому цьому розібратися і всю цю інформацію видалити. Це все можна зробити через спеціальний, мало кому відомий сервіс. Треба тільки авторизуватись і все почистити.
Ось потрібні вам адреси:
Ось тут зберігаються всі дані, які записав мікрофон телефону. Якщо тут поки що нічого немає, значить, ви просто не користувалися голосовим помічником, тобто ніколи не говорили: “ОК, Google”.
ось повне досьє, яке на вас зібрав Google, грунтуючись на тому, що ви робите в інтернеті.

Нагадаємо, що не так давно стало відомо, який смартфон отримав найкращий у світі дисплей. Як з'ясувалося, це представлений на презентації Apple iPhone XS Max. Про це повідомляється в матеріалі DisplayMate.

Як повідомляв портал Знай.uа, засновники Instagram Кевін Систром і Майк Крігер вирішили змінити місце роботи. Насправді мережа давно продана Facebook і керівники Instagram можуть залишити дітище на піклування нових батьків.

Також портал Знай.uа писав, що у вівторок, 24 вересня, стало відомо, що популярна соціальна мережа Facebook заблокувала сторінку бельгійського політика Люка Ануса. У компанії пояснили, вся справа в тому, що прізвище чоловіка є непристойною і образливою.