Компанія Google розробила штучний інтелект, який буде прогнозувати стихійні лиха і додавати цю інформацію в пошуковий рядок, а також в сервіс Google Maps. Таким чином компанія планує зменшити кількість жертв від стихійного лиха, включаючи землетруси, виверження вулканів і тайфуни.

Протягом багатьох років пошуковик Google попереджав користувачів про стихійні лиха, додаючи отриману від урядових метеослужб або МНС інформацію в свої сервіси. Тепер компанія буде робити власні прогнози за допомогою штучного інтелекту, який буде навчатися на прикладі стихійних лих, які вже відбулися. Зазначається, що в кожного стихійного лиха є своя послідовність подій. При виявленні першої стадії, нейромережа здатна визначити ймовірність початку поганої погоди, попередивши людей, які знаходяться в небезпечній зоні про можливу катастрофу.

У рамках партнерства з Центральною водною комісією Індії Google буде попереджати користувачів про тайфуни, які будуть насуватися. Поки функція доступна тільки в місті Патна, яке стоїть на березі Ганги. Планується, що перше попередження про повені надійде жителям вже на початку жовтня. Це чудова новина для тих, хто постійно у зоні ризику появи стихійного лиха, будь то тайфун, або ж землетрус.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

За словами інженера Google Ессі Матаиси, прогнози виробляються за допомогою нейромережі, аналізує прогнози погоди, а також статистику повеней.

Нагадаємо, що не так давно стало відомо, який смартфон отримав найкращий у світі дисплей. Як з'ясувалося, це представлений на презентації Apple iPhone XS Max. Про це повідомляється в матеріалі DisplayMate.

Як повідомляв портал Знай.uа, засновники Instagram Кевін Систром і Майк Крігер вирішили змінити місце роботи. Насправді мережа давно продана Facebook і керівники Instagram можуть залишити дітище на піклування нових батьків.

Також портал Знай.uа писав, що у вівторок, 24 вересня, стало відомо, що популярна соціальна мережа Facebook заблокувала сторінку бельгійського політика Люка Ануса. У компанії пояснили, вся справа в тому, що прізвище чоловіка є непристойною і образливою.