Компанія Google подала заявку на патент, що описує оптичну систему для окулярів доповненої реальності. На відміну від існуючих окуляр AR, для нової розробки не потрібні датчики та інші електронні пристрої.

Інженери Google запропонували використати для проекції зображення в очі завдяки власній лінзі коригувальних або інших окуляр. Це набагато спростить створення таких окулярів, забираючи зайві деталі, при цьому заощадивши на виробництві.

Лінза в такій схемі складається з двох частин. В одній частині розташований світловод, що йде від краю лінзи до центру. З краю до торця світловода примикає проекційна система, що складається з невеликого екрану і призми.

Потрапляючи в світловод, промені від екрану проходять до центру лінзи, а саме до галузі, в якій вона межує з другою частиною лінзи. На цій ділянці розробники пропонують розмістити відображають елементи з напівпрозорого матеріалу. Тепер же для створення таких окулярів не потрібні додаткові лінзи, і інші деталі.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Зазначається, що після створення Google Glass, компанія скасувала продажу їх, аргументуючи це тим, що людство ще не готове до таких передових технологій. До того ж, у деяких користувачів з'явилася косоокість, що позначилося на житті користувачів в майбутньому.

Нагадаємо, що буквально днями фахівці підрахували, яка справжня собівартість нової моделі смартфона Apple iPhone Xs Max з об'ємом пам'яті 256 гігабайт. Про це повідомляє BusinessInsider з посиланням на дослідження компанії TechInsights.

Як повідомляв портал Знай.uа, любителі технічних новинок були вражені не на жарт, адже днями в мережі з'явилося фото смартфона LG V40 ThinQ, який ще не був представлений публічно.
Опубліковані фото нового V40 ThinQ підтверджують деякі специфікації апарату.

Також портал Знай.uа писав, що компанія Google розробила штучний інтелект, який буде прогнозувати стихійні лиха і додавати цю інформацію в пошуковий рядок, а також в сервіс Google Maps.