Код сайту і службові дані авіакомпанії “Аерофлот” випадково виявилися у вільному доступі, і отримати їх міг кожен бажаючий. Про це пише TJ з посиланням на британське видання The Register.

Він з'ясував, що сервер працює на Docker, і зміг отримати доступ до нього без авторизації, що безсумнівно викликало бурхливу реакцію користувачів мережі, які користуються послугами Аерофлоту. У відкритих даних немає інформації про користувачів, але можна знайти службові файли, зображення та налаштування тарифів. Компанії пощастило, що дані користувачів зберігаються в іншому місці. В іншому випадку компанії б довелося відповідати перед судом.

За словами джерела, який знайшов вразливість, дані могли перебувати у відкритому доступі вже кілька років, однак увагу звернули на них тільки зараз. Не виключено, що завдяки цій інформації хакери можуть заморозити всі сервіси Аерофлоту, що означає для компанії втрачені гроші, і погана репутація.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Незважаючи на те, що дані користувачів не постраждали, зловмисники можуть використовувати відкриту інформацію, щоб знайти уразливості на сайті “Аерофлоту”, пише видання. Представники компанії не відповіли на запит The Register. Можливо, що помилку виправлять найближчим часом.

Нагадаємо, що буквально днями фахівці підрахували, яка справжня собівартість нової моделі смартфона Apple iPhone Xs Max з об'ємом пам'яті 256 гігабайт. Про це повідомляє BusinessInsider з посиланням на дослідження компанії TechInsights.

Як повідомляв портал Знай.uа, любителі технічних новинок були вражені не на жарт, адже днями в мережі з'явилося фото смартфона LG V40 ThinQ, який ще не був представлений публічно.
Опубліковані фото нового V40 ThinQ підтверджують деякі специфікації апарату.

Також портал Знай.uа писав, що компанія Google розробила штучний інтелект, який буде прогнозувати стихійні лиха і додавати цю інформацію в пошуковий рядок, а також в сервіс Google Maps.