Zeiss, знаменитий виробник оптики, представив свою першу повнокадрову цифрову камеру ZX1. Однак увагу публіки привернули не характеристики новинки, а одна єдина функція, якої немає у конкурентів - інтегрований фоторедактор Adobe Photoshop Lightroom CC. Крім ПЗ для фотоапаратів, всередину камери вбудована професійна програма для обробки фото.

Виробник виділяє в Zeiss ZX1 три головних параметра: зйомка, обробка та обмін. За перший пункт відповідає сенсор власної розробки розміром 24х36 мм на 37,4 Мп. Діапазон світлочутливості ISO становить від 80 до 51 200, а діапазон витримки – від 1/8000 до 30 секунд. Об'єктив має фокусна відстань 35 мм і діафрагму f / 2,0.

Після того, як кадр був зроблений, його можна обробити безпосередньо на камері. Тепер не потрібно ретушувати відзняті кадри з допомогою ПК. Новинка оснащена сенсорним 4,3-дюймовим OLED-дисплеєм з роздільною здатністю Full HD. Через нього можна відредагувати кадр в вбудованому редакторі Adobe Photoshop Lightroom CC. Само собою, ЗА девайса не здатне дати власнику всі ті функції фотошопу, які є в десктопної версії, але основні функції для обробки фото все ж таки є.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Оброблений знімок можна відразу відправити в хмару або на мобільний пристрій з Wi-Fi 802.11 ac або Bluetooth 4.1 LE. Для зберігання фотографія на самій камері передбачений накопичувач на 512 ГБ. Цього більш ніж достатньо для декількох великих фотосетов, або ж для одного великого подорожі.

Нагадаємо, що користувачі нових iPhone запідозрили виробника в дивних махінаціях з камерою. Так користувачі вважають, що компанія оснастила селфи-камери iPhone XS і iPhone XS Max "режимом краси", який автоматично ретушує фотографії.

Як повідомляв портал Знай.uа, інженери Массачусетського технологічного інституту (США) створили робота Skinbot з присосками, здатними рухатися по шкірі людини.

Також портал Знай.uа писав, що користується популярністю месенджер WhatsApp, власником якого є Facebook, варто очікувати появи реклами. Така інформація стала відома від WABetaInfo в соцмережах.