ФБР при обшуку квартири змусило підозрюваного в поширенні дитячої порнографії поглянути на свій iPhone для розблокування через Face ID. І хоча представники влади нічого не знайшли в розблокованому iPhone, мережа здивувало те, що ФБР змусило власника смартфона розблокувати смартфон з допомогою особи. Про це пише Forbes.

Цей випадок стався ще влітку 2018 року, проте широкого розголосу отримав тільки зараз. За словами юристів, підозрюваний Грант Михальський був не зобов'язаний дивитися на камеру, проте не знав, що ФБР діє незаконно. Як виявилося, Грант мав право не робити цього.

При цьому, згідно з американським законодавством, спецслужби можуть попросити код доступу до смартфону, а також зламати за допомогою спеціальних програм. Але навіть тут є один невеликий нюанс. Як ухвалив Верховний суд США, існує відмінність між системою розпізнавання осіб і відбитків пальців з кодом, оскільки для їх використання необхідно фізичний вплив на людину. Не так просто змусити людину поглянути на свій смартфон.

В подальшому спецслужби проведуть нові обшуки в квартирі Гранту Михальського, однак тепер їм не потрібно зламувати смартфон підозрюваного, оскільки вони вже одного разу зробили це.

Популярні новини зараз
Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Тепер же навіть система розпізнавання обличчя вашого смартфона не убезпечить вашу особисту інформацію. Незабаром виробникам смартфонів доведеться винаходити нову систему, щоб власники смартфонів не турбувалися про конфіденційність.

Нагадаємо, що користувачі нових iPhone запідозрили виробника в дивних махінаціях з камерою. Так користувачі вважають, що компанія оснастила селфи-камери iPhone XS і iPhone XS Max "режимом краси", який автоматично ретушує фотографії.

Як повідомляв портал Знай.uа, інженери Массачусетського технологічного інституту (США) створили робота Skinbot з присосками, здатними рухатися по шкірі людини.

Також портал Знай.uа писав, що користується популярністю месенджер WhatsApp, власником якого є Facebook, варто очікувати появи реклами. Така інформація стала відома від WABetaInfo в соцмережах.