Галас навколо дефіциту 14-нанометрових процесорів Intel підштовхнув фінансового директора і тимчасового главу компанії Боба Свона назвати причину затримки всьому світу. У своєму листі Свон визнав брак виробничих потужностей для 14-нм продукції, зазначивши, що несподіване зростання ринку ПК "чинив тиск на їх заводську мережу". Іншими словами, глава найбільшої компанії-виробника найскладніших компонентів у світі повідомив, що різке зростання популярності ПК застало компанія зненацька.

На даний момент Intel приділяє першочергову увагу виробництву високопродуктивних процесорів лінійки Core Xeon і, що негативно позначається на поставках товарів для бюджетного сегмента ринку, у зв'язку з чим величезна кількість користувачів заявили про своє невдоволення. Однак, компанію теж можна зрозуміти. Конкуренція стає більш жорсткою, тому потрібно не зупинятися на досягнутому, а поступово покращувати власну продукцію.

За підсумками 2018 року капітальні витрати чіпмейкера складуть 15 мільярдів доларів, що на один мільярд більше, ніж планувалося спочатку. Як виявилося, компанії необхідно було збільшити виробництво чіпів за рахунок поліпшення заводів, які займаються виробництвом саме цих компонентів.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Свон також запевнив, що Intel робить успіхи в освоєнні 10-нанометрового техпроцесу. Масовий випуск CPU з новим технологічним нормам, як і було оголошено раніше, почнеться в 2019 році. Про ціну і конкретної дати виходу поки нічого не повідомляється.

Нагадаємо, що користувачі нових iPhone запідозрили виробника в дивних махінаціях з камерою. Так користувачі вважають, що компанія оснастила селфи-камери iPhone XS і iPhone XS Max "режимом краси", який автоматично ретушує фотографії.

Як повідомляв портал Знай.uа, інженери Массачусетського технологічного інституту (США) створили робота Skinbot з присосками, здатними рухатися по шкірі людини.

Також портал Знай.uа писав, що користується популярністю месенджер WhatsApp, власником якого є Facebook, варто очікувати появи реклами. Така інформація стала відома від WABetaInfo в соцмережах.