В базі мобільного бенчмарку Geekbench 4 з'явилися результати синтетичного тесту смартфона Huawei Mate 20 Pro на базі чіпсету Kirin 980. Відзначається, що флагман отримав топові характеристики від виробника чіпсетів для смартфонів. Хоча китайська компанія обіцяла, що її чіп буде продуктивніше за Apple A12, встановлений в iPhone Xs, бенчмарк показав зворотне. Однак, різниця не дуже велика, щоб це сильно впливало на швидкість відгуку і роботи смартфонів. Об'єктивної оцінки не буде, так як смартфони працюють на різних операционках.

Судячи з опублікованого ресурсу Telefoonabonnement скріншоту, Huawei Mate 20 Pro з 6 ГБ оперативної пам'яті набрав в одноядерному тесті 3390 очок, а в багатоядерний - 10 318 очок. Для порівняння, iPhone Xs показав результати в 4795 і 11 170 очок відповідно.

При цьому, флагман Huawei виявиться самим продуктивним Android-пристроєм: на даний момент перше місце в рейтингу Geekbench займає Samsung Galaxy S9 + на чіпсеті Exynos 9810 з результатом 3321 очок в одноядерному і 8662 очок в багатоядерному тесті. Але це буде недовго, так як смартфон вже ось-ось повинні представити світу. Немає сумнівів, що новинку розкуплять за кілька годин після старту продажів, оскільки продуктивність і приємна ціна підкупить будь-кого.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Наголошується, що чіп Kirin 980 – перший мобільний чіпсет з 7-нм техпроцесом. Він використовує ядра Cortex-A76, відеосистема Mali-G76 і подвійний співпроцесор для нейронних обчислень. Шестиядерний чіп Apple A12 також побудований на 7-нм техпроцесі, однак це власна розробка Apple.

Huawei Mate 20 і Mate 20 Pro представлять 16 жовтня в Лондоні. Про ціну поки нічого не відомо.

Нагадаємо, що у понеділок, 1 жовтня, стало відомо, що Комісія із захисту даних (Data Protection Commission, DPC) Ірландії, де розташована європейська штаб-квартира Facebook, може оштрафувати компанію Марка Цукерберга на суму близько $1,66 млрд.

Як повідомляв портал Знай.uа, галас навколо дефіциту 14-нанометрових процесорів Intel підштовхнув фінансового директора і тимчасового главу компанії Боба Свона назвати причину затримки всьому світу.

Також портал Знай.uа писав, що на жаль, деякі користувачі після покупки смартфона Samsung певної марки стають фанатами цього самого бренду і не бажають бачити у власних пристроях ніяких вад.