Американський оператор Verizon почав тестування першої в світі мережі інтернету нового покоління 5G. Тепер користувачі зможуть насолодитися неймовірною швидкістю передачі даних по бездротовій мережі.

Мережа 5G з'явилася в декількох районах Лос-Анджелеса, Х'юстона, Сакраменто і Індіанаполіса. Абоненти Verizon перші три місяці будуть користуватися 5G безкоштовно, потім їм доведеться платити щомісяця до $70. І хоча це може здатися величезною сумою, проте за такі гроші вони отримають кілька приємних бонусів. Наприклад, YouTube TV на три місяці і медіаплеєр Apple TV 4K або Google Chromecast Ultra при установці, так що це цілком справедлива ціна.

При цьому мережа Verizon 5G Home призначена тільки для домашнього використання через мережі 5G.

На думку експертів, мережа 5G стане поштовхом до розвитку інфраструктури інтернету речей: для використання величезної кількості пристроїв, що передають дані, необхідно збільшення пропускної здатності. При цьому технічно існуючі мережі з цим не впораються. Відзначається, що кількість девайсів, які підключаються до мережі стрімко зростає, навантажуючи при цьому саму мережу. Таким чином 5G, яка працює на новій частоті допоможе розвантажити 3G і 4G мережі, розподіливши порівну всіх користувачів.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Нагадаємо, що у понеділок, 1 жовтня, стало відомо, що Комісія із захисту даних (Data Protection Commission, DPC) Ірландії, де розташована європейська штаб-квартира Facebook, може оштрафувати компанію Марка Цукерберга на суму близько $1,66 млрд.

Як повідомляв портал Знай.uа, галас навколо дефіциту 14-нанометрових процесорів Intel підштовхнув фінансового директора і тимчасового главу компанії Боба Свона назвати причину затримки всьому світу.

Також портал Знай.uа писав, що на жаль, деякі користувачі після покупки смартфона Samsung певної марки стають фанатами цього самого бренду і не бажають бачити у власних пристроях ніяких вад.