Microsoft таємно додає розширені функції для Windows 10, які вирішують багато проблем, але чомусь не поспішає розкривати всі її можливості відразу. І хоча зазвичай нові функції вже не сприймаються користувачами, оскільки ті є марними і тільки навантажують комп'ютер додатковим мотлохом, користувачі виявили дійсно цікаву функцію, яка може забезпечити їх особисту інформацію.

В кінці вересня в операційній системі виявили особливу секретну функцію, але вона вимагає ручного втручання для активації, так що ми приготували інструкцію для вас.

Наголошується, що вбудований антивірус Windows Defender ("Захисник Windows") отримав приховане оновлення, яке завантажили всі власники Windows 10 в кінці вересня. Мова йде про спеціальному налаштування, яке перевіряє будь-який додаток на комп'ютер, який встановлюється. Наприклад, якщо додаток має заборонену рекламу, або ж рекламний вірус, операційка повідомить про це власнику.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нова функція бореться з програмами, які після своєї інсталяції змінюють домашню сторінку у всіх браузерах, вбудовують реклами на сайти, що порушують роботу операційної системи, або ж завдають якоїсь іншої шкоди. Деякі вміють навіть збирати інформацію з комп'ютера, і передавати її зловмисникам.

Щоб активувати нову можливість необхідно запустити додаток PowerShell від імені адміністратора, після чого у вікні ввести команду Set-MpPreference -PUAProtection 1.

Нагадаємо, що у понеділок, 1 жовтня, стало відомо, що Комісія із захисту даних (Data Protection Commission, DPC) Ірландії, де розташована європейська штаб-квартира Facebook, може оштрафувати компанію Марка Цукерберга на суму близько $1,66 млрд.

Як повідомляв портал Знай.uа, галас навколо дефіциту 14-нанометрових процесорів Intel підштовхнув фінансового директора і тимчасового главу компанії Боба Свона назвати причину затримки всьому світу.

Також портал Знай.uа писав, що на жаль, деякі користувачі після покупки смартфона Samsung певної марки стають фанатами цього самого бренду і не бажають бачити у власних пристроях ніяких вад.