Смартфон Xiaomi Mi A1 вибухнув під час зарядки поруч зі сплячим власником. Це перший випадок зі смартфоном від Xiaomi, який просочився в мережу. Літієві акумулятори стають все компактніше і емче, але все також залишаються небезпечними. Наприклад, смартфони від Samsung стали дуже небезпечними, і вибухали навіть в будинках і авто, не кажучи вже про літаки. З тих пір деякі моделі смартфонів Samsung від виробника заборонили перевозити з собою. Такі смартфони можуть перегрітися, загорітися і навіть вибухнути з-за заводського дефекту, прорахунку конструкторів, порушення режиму роботи або при механічному пошкодженні. Часто останнє стає причиною вибуху.

Черговий неприємний випадок стався з акумулятором смартфона Xiaomi Mi A1. Він вибухнув під час зарядки. В результаті вибуху виникла вогнище займання.

Смартфон заряджався поруч з його власником, який в цей час спав. На щастя, обійшлося без травм, оскільки пристрій був у захисному чохлі, який запобіг розкидання його фрагментів і пом'якшив вибухову хвилю. Однак, це не виправдання, а лише вдалий збіг обставин. Не варто заряджати смартфон підозрілої зарядкою, оскільки саме вона може змусити смартфон спалахнути.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Точну причину інциденту можна дізнатися тільки при ретельному розслідуванні. За словами джерела, служба підтримки клієнтів Xiaomi вже проінформована про те, що трапилося, але відповіді від виробника поки немає.

Нагадаємо, що у понеділок, 1 жовтня, стало відомо, що Комісія із захисту даних (Data Protection Commission, DPC) Ірландії, де розташована європейська штаб-квартира Facebook, може оштрафувати компанію Марка Цукерберга на суму близько $1,66 млрд.

Як повідомляв портал Знай.uа, галас навколо дефіциту 14-нанометрових процесорів Intel підштовхнув фінансового директора і тимчасового главу компанії Боба Свона назвати причину затримки всьому світу.

Також портал Знай.uа писав, що на жаль, деякі користувачі після покупки смартфона Samsung певної марки стають фанатами цього самого бренду і не бажають бачити у власних пристроях ніяких вад.