Фахівці знайшли спосіб злому операційної системи iPhone з допомогою системи голосового управління Siri. Як виявилося, головна розробка від Apple в особі просунутого голосового помічника насправді виявився таким же зломщиком. Завдяки незвичайному методом зловмисники можуть отримати доступ до телефонної книги абонента. Відео з необхідними маніпуляціями над мобільним пристроєм опублікували на сайті відеохостингу YouTube.

На кадрах ролика помітно, як зломщик отримує доступ до контактів телефонної бази смартфона, при цьому не використовуючи пароль для розблокування. Таким же чином можна зламати телефон кожної людини, який би він пароль не ставив. Єдина умова для вдалої операції — знання номера телефону, який активований на iPhone. Однак, якщо дізнатися номер телефону, злом не складе особливої праці.

Щоб обійти код блокування, потрібно лише активувати програму VoiceOver з допомогою Siri, зателефонувати на телефон і відхилити виклик повідомленням. У цьому випадку відкривається доступ до списків контактів, які зберігаються на пристрої. Варто відзначити, що подібна уразливість виявлена лише на оновленій операційній системі iOS 12. Сподіваємося, що яблучна компанія в найближчі терміни виправить цей баг.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Нагадаємо, що у понеділок, 1 жовтня, стало відомо, що Комісія із захисту даних (Data Protection Commission, DPC) Ірландії, де розташована європейська штаб-квартира Facebook, може оштрафувати компанію Марка Цукерберга на суму близько $1,66 млрд.

Як повідомляв портал Знай.uа, галас навколо дефіциту 14-нанометрових процесорів Intel підштовхнув фінансового директора і тимчасового главу компанії Боба Свона назвати причину затримки всьому світу.

Також портал Знай.uа писав, що на жаль, деякі користувачі після покупки смартфона Samsung певної марки стають фанатами цього самого бренду і не бажають бачити у власних пристроях ніяких вад.