Американська компанія Hyperloop Transportation Technologies, головою якої є Ілон Маск, представила першу в світі повнорозмірну пасажирську капсулу Hyperloop. Варто відзначити, що всі попередні концепції капсули були від студентів, які брали участь у створенні цієї капсули. Зараз же представили офіційну капсулу, якою буде користуватися весь світ.

Презентація відбулася у виробничо-дослідному центрі Hyperloop в іспанській провінції Кадіс.

Характеристики досить незвичайні. Капсула довжиною 30 метрів та вагою 5 тонн отримала назву Quintero One. Вона зможе переміщати до 40 пасажирів зі швидкістю до 1200 км/год, однак варто врахувати, що такої швидкості поки не вдалося досягти, навіть під час тестів. Вона побудована спільно з іспанською високотехнологічною компанією Airtificial, яка спеціалізується на розробці систем штучного інтелекту. Не виключено, що використовувалися при створенні і космічні технології.

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Зовсім скоро розробники перевезуть капсулу в інший дослідницький центр у французькій Тулузі, де вона буде проходити випробування на спеціальному треку, який вже набагато більше попередніх полігонів для випробувань.

В останні кілька місяців відразу кілька компаній, що займаються розробкою систем Hyperloop, підписали угоди з Францією і Іспанією про створення дослідницьких центрів і тестових майданчиків. Експерти впевнені, що в разі позитивних результатів перших проектів увагу на Hyperloop звернуть влади та інших європейських країн. Однак існує безліч думок про те, що така транспортна система дуже небезпечна як для пасажирів, так і для країн, які запровадять її до себе.

Нагадаємо, що про LG V40 ThinQ відомо вже практично всі до його презентації, яка відбудеться 4 жовтня. Але найголовнішою фішкою залишається його камера, яка отримає цілих 5 об'єктивів, причому з різними характеристиками.

Як повідомляв портал Знай.uа, смартфон Xiaomi Mi A1 вибухнув під час зарядки поруч зі сплячим власником. Це перший випадок зі смартфоном від Xiaomi, який просочився в мережу. Літієві акумулятори стають все компактніше і емче, але все також залишаються небезпечними.

Також портал Знай.uа писав, що фахівці знайшли спосіб злому операційної системи iPhone за допомогою системи голосового управління Siri. Як виявилося, головна розробка від Apple в особі просунутого голосового помічника насправді виявився таким же зломщиком.