2 жовтня в іспанській провінції Кадіс презентували перший робочий прототип транспортної капсули проекту Hyperloop.

Розробкою цієї капсули займалась компанія Carbures, повідомляє сайт 20minutos. Зазначається, що капсула має 32 метри в довжину і 5 тон власної ваги. Вона вміщає 40 пасажирів.

Як запевняють розробники, капсула може розвивати швидкість до 1000 км / год. Така швидкість обганяє всі сучасні пасажирські літаки.

Щодо "нутрощів" капсули, то наразі їх не продемонстрували, оскільки інтер'єром займається інша компанія у Франції. Його представлять в найближчі дні, пообіцяли на презентації журналістам.

На продемонстрований прототип капсули очікують довгих три роки випробувань. І лише після цього вона буде готова прийняти перших пасажирів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Схожі прототипи готуються також в США, ОАЕ та Китаї.

Ідея проекту Hyperloop належить Ілону Маску. Принцип Hyperloop він запозичив у головній зброї школярів - трубочки з корпусу ручки, з якої діти випускають "смертоносні" грудки жованого паперу.

Однак Маск прийняв рішення не розвивати проект сам, а використовувати схему, схожу на франчайзинг. Найдалі в реалізації просунулася компанія Річарда Бренсона Virgin.

Нагадаємо, в Каліфорнійській пустелі Мохаве саудівському принцу і державним чиновникам показали нову пасажирську капсулу від Virgin Hyperloop One для пересування по вакуумним тунелях.

Як повідомляв портал "Знай.ua", орієнтовною датою запуску Hyperloop в Україні називаються 2023-2025 роки.

Також "Знай.ua" писав, що Укрзалізниця повідомила про початок продажів квитків на Hyperloop - користувачі мережі по достоїнству оцінили першоквітневий жарт залізничників.