Компанія Sony, як повідомляється, незабаром випустить смартфони Xperia XA3 і XA3 Ultra, хоча Xperia XA 2 і XA2 Ultra були випущені на початку цього року. Причину такого раннього оновлення лінійки не повідомляється.

Напередодні очікуваного запуску, в Мережі з'явився перший рендер Xperia XA3, що показує дизайн телефону з усіх боків. По суті, нічого нового компанія нам не показала, і навіть зовнішній вигляд смартфона, по суті, не змінився.

Насправді це не офіційний рендеринг, а рендеринг на основі CAD, створений @OnLeaks. Він навіть доступний у вигляді 360-градусного відео, яке показує, що пристрій буде оснащено дисплеєм із співвідношенням сторін 18:9, що є стандартом для більшості сучасних мобільних девайсів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Що стосується конкретних характеристик, очікується, що Xperia XA3 отримає 5,9-дюймовий FullHD+ дисплей з роздільною здатністю 2160х1080 пікселів і буде мати розмір 155,7 x 68,3 x 8,4 мм Цілком непогані характеристики.

Xperia XA3 також буде мати сканер відбитків пальців ззаду, який можна побачити на рендері. Дуже шкода, адже більшість виробників оснащують свої смартфони вбудованими сканерами в екран, прибираючи потворний сканер з задньої панелі. Датчик буде розташовуватися з правого боку між регулятором гучності і кнопки живлення. Телефон також отримає подвійну задню камеру, розташовану по горизонталі, і USB Type-C порт. Зверху камери буде розташовуватися світлодіодна спалах. З приводу камери сумніватися не варто, адже компанія завжди радувала світ якістю фото.

Що стосується специфікацій Sony Xperia XA3 буде працювати на базі восьмиядерного процесора Qualcomm Snapdragon 660 AIE в парі з 6 ГБ оперативної і 64 ГБ постійної пам'яті. Непогані характеристики, але не топові, враховуючи, що це не сучасний чіпсет.

Нагадаємо, що 2 жовтня в іспанській провінції Кадіс представили перший робочий прототип транспортної капсули проекту Hyperloop. Розробкою цієї капсули займалася компанія Carbures. Відзначається, що капсула має 32 метри в довжину і 5 тонн власної ваги.

Як повідомляв портал Знай.uа, винахідник сучасного інтернету Тімоті Бернерс-Лі (Timothy Berners-Lee) презентував нову альтернативну платформу Inrupt. В рамках цього проекту створені програми, які дозволять юзерам самостійно зберігати свої дані.

Знай.uа писав, що Samsung останнім часом часто розчаровує своїх користувачів неякісною технікою. Приміром, Galaxy Note 7, який постійно вибухав із-за неякісного акумулятора. Після цього смартфон цієї моделі заборонили возити з собою в літаку.