Ми практично щодня стикаємось з необхідністю використовувати сучасні технології. Не уявляємо вже без них своє життя - інтернет, онлайн телебачення, інтернет-радіо є навіть у найглухіших куточках планети.

Нові технології шаленими темпами вриваються у повсякденність. І для нас вже давно звичними стали інтернет-магазини, онлайн-замовлення, онлайн-оплати, відео-дзвінки та багато іншого.

Кожен раз з'являються новинки, які раніше вважались з області фантастики, докорінно змінюючи життя людини. Так, якщо раніше фраза "торгувати обличчям" була зрозумілою і мала своє значення, то сьогодні обличчям вже не торгують, а розраховуються. І не лише десь там за кордоном.

Такий сервіс скоро стане доступним і в Україні. Уже з 2019 року українці зможуть розраховуватися за онлайн-покупки за допомогою селфі. Ідентифікація власника рахунку за його селфі - світовий тренд останніх років.

Експериментами по впровадженню цієї технології в платежі займаються як ТехноГігант, так і місцеві fintech-стартапи, повідомляє Liga.net.

Новий сервіс активно просуває міжнародна платіжна система Mastercard в партнерстві з місцевими банками.

Наприклад, Selfie ID вже працює в кілька десятків країн світу. Крім селфі, для підтвердження фінансової операції система Identity Check Mobile використовує відбитки пальців і розпізнавання голосу, щоб підтвердити особу користувача за допомогою смартфону під час онлайн-шопінгу або проведення банківських операцій.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Selfie-оплата не обов'язково передбачає наявність смартфона.

Як це працює в Mastercard?

Клієнт заходить в перший раз в спеціальний додаток і залишає там свій біо-ключ, наприклад селфі з морганням. Це селфі буде ідентифікувати користувача при покупках в інтернеті. З'являтиметься режим відеозапису, де потрібно просто моргнути, тим самим підтвердити особу, зробити покупку або фінансову операцію.

В Україні теж є fintech-стартапи, які починають застосовувати Selfie ID. Про це заявив засновник проекту. Наприклад, система платежів MOSST Payments ще рік тому впровадила цю технологію для входу в додаток. Наступна стадія - це підтвердження платежів по селфі замість CVV захисту і ОТП паролів.

Нагадаємо, для власників смартфонів створили роботизований "шостий палець", який спростить процес управління смартфоном.

Як повідомляв портал "Знай.ua", корейці випустили смартфон з п'ятьма камерами.

Також "Знай.ua" дава 10 порад, як захистити особисті дані в інтернеті.