Уряд Ізраїлю випустило заяву у зв'язку зі зломами WhatsApp. У документі, опублікованому Національним управлінням з кіберзахисту Ізраїлю, розкривається порівняно новий метод злому облікових записів в популярному месенджері WhatsApp. Причому злом відбувається за допомогою голосової пошти, що не може не дивувати, оскільки подібних випадків не було.

Метод, про який йде мова, вперше був описаний web-розробником компанії Oath Раном Бар-Зиком. Він спрямований на користувачів, що не змінили встановлені за замовчуванням паролі для своєї голосової пошти. Іншими словами, дефолтні налаштування і паролі часто такі: 1234 або 0000.

Можливість “викрадення” чужого акаунта з'являється при спробі зловмисника додати номер телефону користувача у нову установку WhatsApp на своєму телефоні. Як правило, в такому випадку користувач отримує SMS з одноразовим кодом підтвердження, і спроба злому відразу розкривається. Однак зловмисник може з легкістю обійти цю міру безпеки, достатньо лише здійснити атаку, наприклад, вночі, коли жертва спить, або коли знаходиться далеко від телефону. Так що користувачам соцмережі потрібно бути завжди готовим до того, що їх намагаються зламати аккаунт.

Після декількох невдалих спроб валідації одноразового коду WhatsApp запропонує пройти голосову перевірку. Телефон задзвонить, і код буде продиктований вголос. Якщо атака здійснюється в той час, коли жертва не може підійти до телефону, повідомлення, швидше за все, прийде на голосову пошту. За допомогою такого нехитрого способу зловмисники отримують доступ до аккаунту.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Нагадаємо, на YouTube-каналі OnePlus India був опублікований промо-ролик до презентації субфлагмана OnePlus 6T. Найбільше уваги розробники приділили внутриэкранному сканер відбитка пальця. Компанія подає його як найпривабливішу частину нового смартфона.

Як повідомляв портал Знай.uа, компанія Samsung почала прийом замовлень на флагманський телевізор Q900 QLED Smart 8K UHD TV, який був представлений в ході недавньої виставки IFA 2018. Серед іншого, варто відзначити величезну ціну за новинку.

Знай.uа раніше повідомляв, що в Інтернеті вже ходили чутки, що Nintendo готує до випуску поліпшену ігрову консоль Switch. Тепер цю інформацію підтвердило авторитетне видання Wall Street Journal (WSJ), якій вдалося дізнатися деяку цікаву інформацію.