Згідно з прогнозами аналітиків Digitimes Research, продажі планшетів в глобальному масштабі в найближчі роки продовжать скорочуватися. Швидше за все, це з-за розмірів діагоналі смартфонів, які з кожним роком збільшуються. До речі, тепер і 6-дюймовий смартфон здається не таким вже й великим, хоча раніше таким екраном міг мати повноцінний планшет.

Поставки планшетів в річному обчисленні скоротяться і в поточному, і в наступному році, опустившись до позначки в 141 млн. одиниць. Це мізерно мало в порівнянні зі смартфонами.

В подальшому прогнозується спад. У період з 2021 по 2023 рр. відвантаження планшетів на світовому ринку будуть щорічно скорочуватися на 2-3 %.

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"
Показати ще

Якщо диференціювати планшети за розміром дисплея, то, на думку експертів Digitimes Research, незважаючи на загальне зниження інтересу покупців, зростання поставок все ж буде спостерігатися в сегменті пристроїв з діагоналлю 9 або більше дюймів. Щоб залучити споживачів, постачальників планшетів доведеться знижувати ціни. Ось саме цього і будуть чекати потенційні покупці. Аналітики сподіваються, що після такого трюку ринок планшетів знову почне розвиватися.

Про падіння популярності планшетів також говорить дослідження, проведене компанією International Data Corporation (IDC).

Нагадаємо, на YouTube-каналі OnePlus India був опублікований промо-ролик до презентації субфлагмана OnePlus 6T. Найбільше уваги розробники приділили внутриэкранному сканер відбитка пальця. Компанія подає його як найпривабливішу частину нового смартфона.

Як повідомляв портал Знай.uа, компанія Samsung почала прийом замовлень на флагманський телевізор Q900 QLED Smart 8K UHD TV, який був представлений в ході недавньої виставки IFA 2018. Серед іншого, варто відзначити величезну ціну за новинку.

Знай.uа раніше повідомляв, що в Інтернеті вже ходили чутки, що Nintendo готує до випуску поліпшену ігрову консоль Switch. Тепер цю інформацію підтвердило авторитетне видання Wall Street Journal (WSJ), якій вдалося дізнатися деяку цікаву інформацію.