У вівторок, 9 жовтня, корпорації з Купертино звинуватили в тому, що технологія здвоєною камери Apple порушує патент на поліпшення цифрових фотографій з використанням декількох об'єктивів і датчиків. Іншими словами, компанія використовувала у всіх своїх смартфонах, починаючи з iPhone 7 Plus чужі патенти.

Два китайські винахідники подали на Apple позов в Окружний суд США в Північному окрузі Каліфорнія. Вони стверджують, що технологія використання двох камер Apple порушує патент на свій винахід, розроблений в 1999 році. Як доказ, китайські інженери показали, як подвійна камера покращує якість фото.

Патент, виданий в 2003 році, описує методи захоплення декількох зображень за допомогою декількох об'єктивів та сенсорних масивів. Як виявилося, смартфони від Apple використовують ідеї саме цього патенту.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Однак, Apple далеко не вперше потрапляє в скандал з використанням чужих патентів. Швидше за все, справа буде переноситися і затягуватися настільки, наскільки це можливо. Наприклад, судові розгляди між Apple і Samsung триває вже близько 10 років.

Нагадаємо, що кілька днів тому був представлений смартфон Nokia 7.1. Варто відзначити, що він зовні практично нічим не відрізняється від Nokia 6.1 Plus. Смартфон досить непогано прийняла публіка, враховуючи приємну ціну за непогані характеристики. Проте останнім часом в Мережі ходить чимало чуток і про моделі Nokia 7.1 Plus, яку ще представлять на ринку.

Як повідомляв Знай.uа, Google працює з розробниками ігор, щоб ви могли запускати новітні комп'ютерні ігри в веб-браузері, не завантажуючи величезні файли для гри. Однак Microsoft обігнала пошуковик, представивши нову технологію запуску ПК-ігор на смартфонах.

Знай.uа писав, що після виходу iOS 12 власники iPhone помітили, що девайси почали розряджатися швидше. Як виявилося, в усьому провиною нова функція, яка з'явилася після виходу iOS 12 на планшетах і iPad.