Соціальна мережа Facebook перед майбутніми проміжними виборами в США видалила 559 сторінок і 251 акаунтів, які поширювали спам. Не виключено, що таким чином акаунти, які були створені для розсилки спаму публікували фейкові новини, тим самим впливали на вибори США.

У компанії пояснили, що видалені сторінки постійно порушували правила щодо непоширення спаму і мали невластиву звичайному користувачеві активність, яка і видала цих ботів в мережі.

Багато фейкових акаунтів з однаковими іменами вводять людей в оману, розповсюджуючи неправдиві повідомлення. Також боти у Facebook штучно “накручують” вибране " або пишуть коментарі під певними повідомленнями, щоб вони частіше з'являлися у користувачів в стрічці. Таким чином вони хотіли дестабілізувати вибори, впливаючи на них незаконним чином.

У Facebook заявляють, що такі акаунти можуть використовувати для маніпуляцій під час проміжних виборів у США, як це було під час минулих виборів США. Соцмережа повинна поліпшити свій захист, а також не надавати стороннім компанія конфіденційну інформацію користувачів, щоб уникнути скандалів.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Нагадаємо, що разом з виходом Razer Phone 2, американська компанія Razer, яка дуже цінується серед справжніх геймерів, в тому числі і кіберспортсменів, показала нову версію лептопа Blade 15. Потужності в новинці більш ніж достатньо, так що всі ігри будуть працювати без затримок.

Як повідомляв Знай.uа компанія Google після анонсу смартфонів лінійки Pixel анонсувала вихід нового медіаплеєра Chromecast. Новинка дозволить просмартивать відео та фільми в 4K-форматі, транслюючи це на телевізор.

Знай.uа писав, що не секрет, що корпорація Google закриває свою соцмережу Google+ через непотрібність. Тепер же відомо про ще один провальний проект - Reply. Завданням сервісу було допомогти розібратися користувачам пошти Gmail.