З'явився новий небезпечний вірус для гаджетів на операційній системі Android. Він використовує значок, схожий на Google Apps, тим самим проникаючи в смартфони користувачів, які не помітили підступу. Ярлик маскується під назвою "Google Play Marketplace", який дуже схожий на один із сервісів корпорації Google.


Експерти з кібербезпеки назвали новий троян "GPlayed". Вірус має багато вбудованих можливостей, серед яких перегляд смс, медіафайли. До того ж, такі віруси можуть з легкістю дізнатися ваші дані і паролі, в тому числі і дані банківських карт.

"Наш аналіз показує, що цей троянець знаходиться на стадії тестування, але, враховуючи його потенціал, кожен мобільний користувач повинен знати GPlayed. Розробники мобільних пристроїв нещодавно почали уникати традиційних магазинів додатків і замість цього хочуть доставляти своє програмне забезпечення безпосередньо своїми силами, заощадивши при цьому на податки від Google. Але GPlayed - приклад того, де це може зашкодити, особливо якщо користувач не знає, як відрізнити підроблену додаток від реального", - заявили експерти.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Відтепер користувачам смартфонів варто звертати увагу на підозрілі програми, які не сертифіковані, або перебувають не в офіційному магазині Google.

Нагадаємо, що Google незабаром відмовиться від свого популярного проекту Android. Презентація популярного телефону Pixel 3 є тому доказом. Нагадаємо, що в 2016-му під час презентації перших Pixel Android згадали не менше 8 разів, то цього разу, вперше за 10 років, жодного разу. Швидше за все, компанія вважає операційку марною.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що популярна соцмережа серед підлітків Instagram тестує нову систему управління. Як виявилося, користувачі мережі зможуть публікувати фото за допомогою одного натискання, прямо як тимчасові Stories.

Знай.uа писав, що компанія Garmin вирішила здивувати шанувальників унікальним девайсом, у якого немає конкурентів на ринку - Garmin Instinct. Компанія заявляє, що саме їх розумні годинник є найбільш міцним на ринку, так як вони зроблені по військовому стандарту захисту.