Легендарний медіаплеєр Winamp перезапустять в якості єдиної мобільної платформи для різних сервісів, підписок, подкастів і стримінгових сервісів.

Так вихід нової версії запланований вже на 2019 рік. Про це повідомило видання TechCrunch з посиланням на заяву компанії Radionomy, що володіє Winamp.

Як заявляють в компанії, це буде абсолютно нова версія. З урахуванням спадщини Winamp, але з можливістю отримати більш багатий досвід прослуховування.

Буде можливість слухати не тільки МР3, але також і те, що знаходиться в хмарі, подкасти, потокові радіостанції і створені списки відтворення.

Популярні новини зараз
Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні "Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

За словами гендиректора Radionomy, користувачі хочуть отримувати контент з різних сервісів в одному місці - Winamp — "ідеальний плеєр, щоб їм це дати". Також у компанії хочуть поширити досвід єдиного прослуховування на всі пристрої.

У Techcrunch відзначають, Winamp не отримував оновлень з 2013 року, і не дивлячись на це, сервісом досі користуються близько 100 мільйонів чоловік щомісяця.

Більшість із них перебувають за межами США, і в Radionomy хочуть використовувати цю аудиторію для створення нової mobile-first платформи. Однак у той же час, в компанії пообіцяли не забувати настільну версію.

Дійсно серйозне оновлення обіцяють у версії 6.0, яка вийде в 2019 році. За словами гендиректора Radionomy, "війна" за настільну версію вже "закінчена", і весь контент знаходиться в iTunes і веб-сервісах. Але прослуховування аудіо на смартфонах "фрагментоване і незручно", вважає він.

Тим часом, TechCrunch засумнівалися в можливості існування сервісу. Редактор видання Девін Колдуей зазначив, що іншим платформам може виявитися набагато вигідніше залишатися відокремленими від інших і турбуватися про власних інтересах.

Крім того, в компанії не розкрили, які сервіси будуть частиною нового Winamp або як додаток буде з ними взаємодіяти. Так заявляють, що зараз йде "багато обговорень", але права і угоди — не основна складність.

Варто відзначити, що Winamp створили у 1997 році, а вже через два роки придбав компанію холдингу Aol за 80 мільйонів доларів. До 2000 року Winamp зібрав 25 мільйонів користувачів. Він придбав статус легендарного програвача Windows.

У 2013 році стало відомо про те, що плеєр припинить своє існування. Тоді ж вийшла остання офіційна версія плеєра.

Нагадаємо, у новій операційній системі iOS 12 компанія Apple реалізувала технології, які покликані вплинути на залежність від мобільних пристроїв.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, Play Market заполонили віруси.

Також портал "Знай.uа" писав, WhatsApp навчився керувати грошима користувачів.