Останні роки були дуже сприятливі для фінансової групи CD Projekt. Наприклад, третя серія ігри “Ведьмак” підкорила серця фанатів, дозволивши польської компанії прославитися на весь світ. Ринкова вартість CD Projekt досягала 20 мільярдів злотих — понад 150 мільярдів гривень. З 2016 року вартість акцій компанії виросла в десять разів, це безпрецедентна ситуація.

Таким чином компанія показала, що игроделы все ще вміють випускати культові ігри, які можуть відмовитися від доната, лайтбоксів і платного контенту, який дає перевагу над іншими гравцями. Але в останні місяці курс акцій CDP впав майже на 25%. Фінансові аналітики пов'язують початок можливих фінансових проблем з низкою факторів.

Пік вартості акцій CD Projekt припав на серпень. Саме тоді розробники вперше представили ігровий процес Cyberpunk 2077. Потім серйозний удар завдав пан Анджей Сапковський, який зажадав від CD Projekt 60 мільйонів злотих. Керівництво компанії заявило, що його претензії нічим не обґрунтовані, і не стало створювати фінансовий резерв для можливих виплат письменнику.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Однак навіть це не є головним ударом по компанії і вартості її акцій. Як не дивно, найбільші побоювання фінансистів викликає Cyberpunk 2077. У разі провалу найочікуванішою ігри 2018 року, про компанії забудуть до тих пір, поки вона не повернеться до розробки нової частини Відьмака, який вже встиг стати культовим.

Нагадаємо, що компанія Samsung представила топовий фаблет Galaxy Note 9 в серпні цього року, а в мережі вже з'явилися перші подробиці про наступне покоління пристрою. Новинка отримає величезний екран, при цьому зберігши ті ж параметри. Новинка з'явиться на прилавках не раніше серпня 2019 року.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що у мережі з'явився новий небезпечний вірус для Android-пристроїв. Вірус здатний проникати в смартфони, красти особисті дані і сповільнювати роботу девайса. Сам троян маскується під додаток, так що варто бути обережним.


Знай.uа писав, що багато китайські виробники давно захопили ринок міцних смартфонів, які призначені для активних людей. Серед них варто відзначити Ulefone, за яким проїхалося авто, але навіть цього його не знищило. Девайс вийшов дуже міцним.