У Сполучених Штатах Америки в одному з коледжів штучний інтелект офіційно став викладачем. Варто зазначити, що робот читатиме лекції не з точних наук начебто фізики або математики, а з гуманітарної - філософію.

Відомо, що даний експеримент проходить на базі Військової академії США у Вест-Пойнті, а робот-викладач носить ім'я Bina48. Про це пишуть американські ЗМІ.

Робот Bina48 є досить старою розробкою, яку в різний час називали і розумним роботом, і соціальним роботом й навіть андроїдом.

В ході серії лекцій робот Bina48 спільно з одним з викладачів університету Вільямом Баррі прочитав лекцію з філософії для аудиторії, в якій знаходилося приблизно 100 слухачів.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Перед початком експерименту до пам'яті Bina48 завантажили великий обсяг даних про теорію війни, політику, філософію і план занять, складений паном Баррі. Цікаво, що при цьому роботу було заборонено користуватися матеріалами з інтернету, так як Bina48 може легко цитувати Вікіпедію або Стенфордську енциклопедію. У даному випадку вчені хотіли, щоб робот дотримувався навчального плану і будував діалог тільки на ньому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія Google змінила політику щодо ліцензування після рішення Євросоюзу. Відомо, що світову компанію звинуватили у порушеннях антимонопольного законодавства. Після цього всі смартфони які продаються в Європі не будуть прив'язувати до браузеру Chrome.

Тепер власникам телефонів доведеться платити за використання програмного забезпечення. Сума прирівнюється до встановлених ліцензійним відрахуванню. Відповідне рішення оприлюднено на офіційному блозі Google.

Варто нагадати, що компанія Apple організовує ще одну презентацію своєї продукції. Відомо, що захід заплановано на 30 жовтня, розпочнеться о 16:00 за київським часом. Презентація пройде в Бруклінській музичній академії BAM Howard Gilman Opera House в Нью-Йорку.

Девіз майбутньої зустрічі - There is more in the making ("Є ще кілька у розробці"). За традицією всесвітня відома компанія тримає напругу і інтригу аж до самого початку презентації, тому поки не розкриває всіх подробиць.

Нагадаємо, рекордна кількість пам'яті і незвичайні функції: чим ще здивує новинка від Хіаомі.

Як повідомляв Знай.uа китайські вчені шокували власників смартфонів.

Знай.uа писав, Samsung вразить шанувальників новою розробкою.