Автохолдінг Porsche SE зобов'язали виплатити за двома епізодами в цілому майже 47 млн євро за махінації, обман.

Земельний суд у Штутгарті виніс вердикт за скаргою інвестора, пов'язаної з дизельним скандалом VW, який контролює автовиробника Porsche. За рішенням суду один з позивачів повинен отримати 3,2 млн євро від холдингу.

Нагадаємо, що скандал триває протягом декількох років. Цей скандал крутиться навколо великих німецьких автобудівників, яких звинувачують у махінаціях з рівнем викидів у дизельних автомобілів. Повідомляється, що раніше компанії підкручували свідчення, роблячи авто на папері набагато екологічніше і безпечніше для навколишнього світу.

Як зазначається, ще одному інвестору присудили 44 млн євро. Це не єдині скарги інвесторів проти Porsche і Volkswagen. На думку позивачів, гальмування керівництва компанії щодо повідомлень ринку про ризики скандалу призвело до втрат із-за стрибків вартості акцій. Porsche відкидає ці претензії, і швидше за все, рішення суду будуть оскаржувати, щоб не втратити свої гроші.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб
Показати ще

Нагадаємо, що популярний месенджер WhatsApp знайшов спосіб захистити дані користувачів з допомогою функції, якої немає навіть у конкурентів. Повідомляється, що сканер особи стане ще одним рівнем захисту даних користувачів. Однак, нова система діє тільки на iPhone X і більш нових моделях. Для власників Android смартфонів погані новини, так як їх смартфони не підтримують дану технологію.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що з 2010 року проводиться чемпіонат світу з класичного “Тетрису”. Варто відзначити, що рекорд семиразового переможця в світі нарешті побитий, причому підлітком, який отримав грошовий приз 1000 доларів за новий світовий рекорд.

Знай.uа писав, що нова провідна миша від компанії HP, отримала сканер відбитків пальців. Тепер не потрібно щоразу вводити пароль для входу в обліковий запис Windows 10, досить просто прикласти палець до мишки.