Влада Великобританії оштрафували соціальну мережу Facebook на £500 тисяч ($644 тисячі) за співпрацю з британською компанією Cambridge Analytica, що призвело до витоку персональних даних користувачів.

Це один з найгучніших скандалів за останні роки, після якого акції компанії різко впали в ціні, а Цукерберга хочуть зняти з посади глави корпорації. За період з 2007 по 2014 Facebook допустив два порушення Закону про захист даних 1998 року. 1. Компанія не зуміла забезпечити безпеку особистої інформації своїх користувачів. 2. Виявилася недостатньо прозорою в питаннях подальшого використання цих даних третіми особами.

З-за строку давності до Facebook не може бути застосований Генеральний регламент про захист персональних даних ЄС – по ньому компанії загрожував би штраф до 4% річного обороту, що становить $1,9 млрд. Так, досить велика сума навіть для такої корпорації як Facebook. З тих пір у користувачів масову недовіру до соцмережі, яка в будь-який момент може злити особисту дану користувачів в мережі стороннім особам.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, що популярний месенджер WhatsApp знайшов спосіб захистити дані користувачів з допомогою функції, якої немає навіть у конкурентів. Повідомляється, що сканер особи стане ще одним рівнем захисту даних користувачів. Однак, нова система діє тільки на iPhone X і більш нових моделях. Для власників Android смартфонів погані новини, так як їх смартфони не підтримують дану технологію.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що з 2010 року проводиться чемпіонат світу з класичного “Тетрису”. Варто відзначити, що рекорд семиразового переможця в світі нарешті побитий, причому підлітком, який отримав грошовий приз 1000 доларів за новий світовий рекорд.

Знай.uа писав, що нова провідна миша від компанії HP, отримала сканер відбитків пальців. Тепер не потрібно щоразу вводити пароль для входу в обліковий запис Windows 10, досить просто прикласти палець до мишки.