У травні 2018 року Google заявила про те, що скоро почне вимагати від виробників регулярний випуск патчів безпеки для Android-пристроїв для кращого захисту екосистеми.

Тепер сторонні виробники будуть зобов'язані оновлювати смартфони до актуальної версії Android, забезпечуючи захист даних користувачів.

Виробникам Android-гаджетів необхідно буде надати як мінімум чотири оновлення ПО протягом першого року, після випуску нового пристрою, і випускати регулярні оновлення в наступні роки. До того ж, будь-яка вразливість повинна бути виправлена в період 90 днів після її виявлення. Таким чином смартфони будуть жити довше, а виробники смартфонів будуть здійснювати підтримку навіть застарілих девайсів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Це угода стосується всіх смартфонів, випущених після 31 січня 2018 року. Однак не всі вони підпадають під дію контракту. Google фокусується на популярних пристроях, які налічують 100 000 користувачів, і вимагає, щоб виробники регулярно оновлювали смартфони.

Нагадаємо, що популярний месенджер WhatsApp знайшов спосіб захистити дані користувачів з допомогою функції, якої немає навіть у конкурентів. Повідомляється, що сканер особи стане ще одним рівнем захисту даних користувачів. Однак, нова система діє тільки на iPhone X і більш нових моделях. Для власників Android смартфонів погані новини, так як їх смартфони не підтримують дану технологію.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що з 2010 року проводиться чемпіонат світу з класичного “Тетрису”. Варто відзначити, що рекорд семиразового переможця в світі нарешті побитий, причому підлітком, який отримав грошовий приз 1000 доларів за новий світовий рекорд.

Знай.uа писав, що нова провідна миша від компанії HP, отримала сканер відбитків пальців. Тепер не потрібно щоразу вводити пароль для входу в обліковий запис Windows 10, досить просто прикласти палець до мишки.