Роскомнагляд оштрафує Google на півмільйона рублів за невиконання закону про блокування. Ось такий цікавий поворот відбувся у стосунках російської федеральної служби з транснаціональною корпорацією.

Роскомнагляд звинуватив Google в невиконанні російських законів, зокрема федерального закону "Про інформацію". Компанія повинна була протягом 30 днів підключитися до реєстру заборонених ресурсів і почати фільтрувати результати пошуку, виключаючи заборонені сайти з пошукової видачі. Про це йдеться на потралі Роскомнагляду.

За невиконання вимог Роскомнагляд оштрафує Google на суму, яка передбачена, як адміністративна відповідальність - від 500 до 700 тис. рублів, відзначають у відомстві.

У Роскомнагляді підкреслюють, що остаточне рішення про штраф може прийняти лише суд, куди найближчим часом звернеться відомство. При цьому подальші дії будуть залежати від реакції Google.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

"Рішення прийнято за підсумками сьогоднішньої перевірки. Зараз акт перевірки ми направляємо в компанію Google. У них є певні терміни для того, щоб заперечити на наші перевірочні заходи, надіслати нам свої заперечення", - сказав заступник голови відомства Вадим Суботін.

"Подивимося, що вони нам дадуть відповідь", - додав він.

Як кремлівські пропагандисти зомбують росіян:

Нагадаємо, раніше "Яндекс" відмовився виконувати вимогу Роскомнагляду про видалення піратського контенту з видачі "Яндекс.Відео".

Компанія назвала це порушенням, адже закон про піратство не поширюється на пошуковики. Іншими словами, пошуковик лише виконує пошук заданих запитів користувачів, а не розміщує піратський контент в мережі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Роскомнагляд зібрався блокувати Яндекс.

Також "Знай.ua" писав, що з 16 квітня Роскомнагляд почав обмежувати доступ до популярного месенджера Telegram на території Росії. Причина - месенджер не виконує російські закони, відмовляючись надати ФСБ ключі для дешифрування листування користувачів.