Фахівці iFixit вже дісталися до новенького iPhone XR, повністю розібрали його, попорпалися в "начинці" і оцінили ремонтопридатність.

Що всередині

Як виявилося, батарея iPhone XR прямокутна, на відміну від iPhone XS XS і Max, які отримали L-образний і подвійний акумулятори. Незважаючи на це, "молодша" модель виявилась найбільш живучою серед усіх трьох новинок Apple.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Ще один плюс в "скарбничку" iPhone XR — легкість заміни дисплея. Для цього необхідно просто відкрутити два гвинти на нижньому торці і зняти екран. Тому замінити його можна навіть власними силами — правда, тоді пристрій втратить захист від води і гарантію. Так само легко змінюється і акумулятор.

А ось якщо у вас розбилася скляна задня панель — доведеться попітніти. Щоб дістатися до неї, доведеться розібрати весь смартфон до останнього гвинтика.

Оцінка

В результаті фахівці iFixit поставили iPhone XR за ремонтопридатність 6 з 10 балів. Така ж оцінка у торішнього iPhone X, iPhone XS XS і Max.

Раніше ми писали, що багато любителів мобільних пристроїв від Apple задавалися питанням: а що означають всі ці букви в назві смартфона? І ось, нарешті, віце-президент з маркетингу компанії Apple Філ Шиллер розкрив таємницю найменувань в інтерв'ю Engadget.

Стало відомо, що більшість назв не означають абсолютно нічого. Проте є і винятки. Так, у iPhone 3GS буква "S" означає Speed, що з англійської перекладається як "Швидкість".

У 2011 році компанія випустила iPhone 4S. Тоді гендиректор Apple Тім Кук повідомляв, що в цієї моделі буква "S" розшифровується як Siri – назва голосового помічника.

Остання модель, в якій літери несли смислове навантаження, є iPhone SE – ці літери означають "Special Edition" ("Спеціальний випуск").

Нагадаємо, власників iPhone хакери атакували підступні.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" Apple позбавить iPhone 2019 від надокучливого вирізу.

Також портал "Знай.uа" повідомляв, що у мережі з'явилася інформація про новий смартфон бренду Vivo.